Hvor gjorde de af Khashoggi? Saudiarabisk anklager rejst til Tyrkiet

De to lande arbejder sammen om efterforskningen, men tyrkerne kræver mere, end hvad sauderne vil give.

Journalisten Jamal Khashoggi blev den 2. oktober dræbt, da han gik ind på det saudiarabiske konsulat i Istanbul. (Foto: Hasan Jamali © Scanpix)

Selv om Saudi-Arabien har indrømmet, at det var landets agenter, som dræbte den kritiske saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi, er sagen langt fra opklaret.

Tyrkiske efterforskere mangler stadig at finde journalistens lig, ligesom de kræver, at Saudi-Arabien udleverer de 18 personer, som sidder fængslet i Saudi-Arabien mistænkt for drabet.

Saudi-Arabien og Tyrkiet arbejder formelt sammen om efterforskningen, men Tyrkiet har flere gange lækket beviser og informationer til medierne.

Igen i dag mødes den saudiarabiske statsanklager med Istanbuls chefanklager i Istanbul.

De to mødtes også i går til, hvad der blev et bemærkelsesværdigt kort møde. En time og 15 minutter varede det.

Hvor er liget?

- Hele verden er nysgerrig. Hele sandheden skal afsløres.

Sådan sagde den tyrkiske udenrigsminister, Mevlut Cavusoglu, i går.

Men de tyrkiske efterforskere mangler en meget vigtig brik for at kunne opklare, præcis hvad der skete med Khashoggi, efter han den 2. oktober gik ind på det saudiarabiske konsulat i Istanbul og aldrig kom ud igen. Nemlig hans lig.

Saudiaraberne har indrømmet, at en gruppe agenter, som overskred deres beføjelser, stod bag drabet. Men de har ikke bidraget med hjælp til at lokalisere liget.

'De ved, hvor han ligger'

Saudi-Arabien afviser også, at mordet har nogen forbindelse til den saudiarabiske kronprins, Mohammed bin Salman.

Blandt andre New York Times har dog kunne bevise, at flere af de saudiarabiske agenter, der den 2. oktober rejste til Istanbul og senere på dagen blev set ved konsulatet, har tætte forbindelser til kronprinsen og det saudiarabiske styre.

Ved en mindeceremoni i London forleden sagde Khashoggis forlovede, at Saudi-Arabien ved, hvor Khashoggis lig befinder sig.

Hatice Cengiz, forlovet til Jamal Khashoggi mener, at Saudi-Arabien ved, hvor hans lig befinder sig. (Foto: Dylan Martinez © Scanpix)

- Havde jeg vidst, at der derinde befandt sig en så blodtørstig gruppe, ville jeg have gjort alt for at forhindre, at han gik ind i bygningen, sagde hun.

- Jeg havde aldrig forestillet mig en sådan grad af brutalitet og ondskab.