Hvordan skal Meghan og Harry tjene deres penge i fremtiden?

Snart skal Prins Harry og Hertuginde Meghan stå på egne ben. Her er et bud på, hvordan de kan tjene deres penge.

Harry og Meghan skal snart vise, at de kan stå på egne ben. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)

Allerede fra foråret er det slut med at kalde prins Harry og hertuginde Meghan for kongelige højheder. Og de vil ikke længere modtage årpenge eller apanage fra det britiske kongehus.

Det oplyste det britiske kongehus i en pressemeddelelse i lørdags.

Derfor skal parret lære at stå på egne ben. Men hvordan er det lige, man tjener sine egne penge, når man er bundet af forpligtigelser til et af de mest traditionsrige kongehuse i verden?

Parret har endnu ikke offentliggjort planer for, hvordan de vil forsørge sig selv i fremtiden. Men flere britiske og internationale medier er begyndt at spekulere over, hvordan hertugen og hertuginden af Sussex passer ind på det britiske arbejdsmarked.

Her er et par af mulighederne.

1

En royal bogaftale

Hertuginde Meghan har allerede stiftet bekendskab med skrevne medier. Hun har tidligere haft bloggen 'The Tig'. (Foto: JEREMY SELWYN © Scanpix)

Selvom Harry og Meghan har meldt ud, at deres beslutning om at træde ud af deres roller som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus er udtryk for et ønske om at komme væk fra mediernes søgelys, så kan en bogaftale måske være en lukrativ forretning for parret.

På den måde kan de selv styre, hvad de fortæller om sig selv og deres privatliv, samtidig med at de tjener penge på at være sig selv. Bliver de i tvivl om, hvordan de skal bære sig af med det, kan de spørge deres venner Barack og Michelle Obama. De underskrev en bogaftale i 2017, der efter sigende skulle være mere end 60 millioner dollars (over 407 millioner danske kroner) værd.

Flere har sammenlignet det kongelige par med den tidligere præsident og hans kone, og ifølge det britiske medie BBC kan de forvente, at deres bøger får nogenlunde samme modtagelse, som Obama-parrets.

2

TV og Film

Oprah Winfrey ved parrets bryllup i maj 2018. (Foto: POOL New © Scanpix)

For hertuginde Meghan er tanken om en karriere i film og tv ikke fjern fra virkeligheden. Hun har en lang skuespillerkarriere bag sig og spillede blandt andet med i den amerikanske hit-serie Suits før hun blev gift med prins Harry.

Men det er ikke kun Meghan, der har forbindelser til tv-verdenen.

Prins Harry har nemlig allerede lavet en en aftale med tv-stjernen Oprah Winfrey. De er sammen ved at lave en tv-serie om mental sundhed, som udkommer på Apple TV i løbet af i år.

Og skal man tro de britiske eksperter, så kan der sagtens være flere penge at hente i det foretagende. Det er nemlig oplagt, at parret bruger de sociale problemstillinger, de i forvejen beskæftiger sig med, til at udvikle tv-koncepter.

Igen kan de kigge Barack og Michelle Obama over skulderen. De har lavet deres eget produktionsselskab, og sidste år underskrev de en aftale med amerikanske Netflix. De skal blandt andet producere dokumentarfilm om social og politisk aktivisme.

3

Kommercielle partnerskaber

Måske kommer Meghan og Harry til at tjene penge på postkort i fremtiden. (Foto: HENRY NICHOLLS © Scanpix)

Måske husker du, at Harry og Meghans søn Archie har en hue, der gik viralt i starten af året, efter at parret postede et billede af Harry og lille Archie på Instagram. Billedet fik salget af lige præcis den hue til at gå amok.

Derfor er det heller ikke svært at forestille sig, at virksomheder står i kø for at samarbejde med parret. Det er til gengæld svært at forestille sig, at de vil lave aftaler med alle og enhver. Det kan nemlig være farligt for parret at blive forbundet med virksomheder, der ikke lever op til offentlighedens etiske standarder.

Derudover ansøgte parret sidste år om at få lov til at gøre 'the Sussex Royal Brand' til et varemærke. På den måde bliver det muligt for dem at tjene penge på bøger, kalendere, tøj med mere.

- Men de skal passe på. Alt, der bliver set som et forsøg på at udnytte det kongelige navn, vil sandsynligvis blive kritiseret, skriver det britiske medie BBC.

4

Der er tid nok til at tænke sig om

Den lille familie behøver ikke at skynde sig ud på arbejdsmarkedet. De skulle efter sigende have en formue på over 244 millioner danske kroner. (Foto: Toby Melville © Scanpix)

Selvom parret på sigt går efter at blive selvforsørgende, tyder meget på, at de ikke behøver at skynde sig. Ifølge det amerikanske medie Bussines Insider har de en formue på omkring 30 millioner dollars (over 244 millioner danske kroner).

Pengene stammer blandt andet fra Harrys arv fra sin mor, Diana, og Meghans karriere som skuespiller.

Så selvom parret planlægger en mere 'almindelig' tilværelse bygget på deres egne penge, så behøver de ikke at kaste sig ud på virkelighedens arbejdsmarked lige med det samme.