I dag skal ’glemt’ da Vinci-maleri sælges

Maleriet er vurderet til mere end 600 millioner kroner.

I dag sælges et af Leonardo da Vincis 'glemte' malerier. (Foto: Anthony Wallace © Scanpix)

Det amerikanske auktionshus Christie’s har gjort lidt af et kup. I dag har de nemlig det sidste privatejede maleri af Leonardo da Vinci med på listen under en auktion i New York.

Maleriet, der hedder 'Salvator Mundi', er vurderet til cirka 640 millioner kroner.

- Denne auktion er speciel, fordi med dette maleri, der er et af da Vincis sidste, har vi flyttet grænserne mere end nogensinde før, siger Alex Rotter, afdelingsleder i Christie’s.

Mistet eller ødelagt

Det dyrebare kunststykke blev i mange år anset for værende gået tabt. Men i 2005 dukkede det op, og seks år senere blev det udstillet på Londons nationalgalleri. I 2014 blev det solgt privat for omkring 480 millioner kroner ifølge New York Times.

Hos auktionshuset Christie’s er der store forventninger til maleriet, der forestiller en Jesus-figur med en krystalkugle i sin venstre hånd. Mange kunstsamlere har nemlig længe holdt øje med maleriet, fortæller Christie’s vicepræsident, Jessica Fertig.

- Jeg tror, at mange samlere leder efter kunst, der tidligere ikke har været tilgængeligt.

Ny auktionsrekord på vej?

Hvis vurderingen af maleriet på omkring 640 millioner holder stik, vil det ikke snuppe titlen som det dyreste maleri solgt på auktion. Tidligere er det dog set, at malerier bliver solgt til priser, der ligger langt over vurderingen.

Alligevel må det siges, at der er et stykke fra vurderingsprisen og op til priserne på de dyreste malerier solgt på auktion. I 2015 blev et maleri af Picasso solgt for mere end én milliard danske kroner.

Da Vinci-maleriet er ikke det eneste prominente kunststykke på auktionen. Også et Andy Warhol-maleri er på bud. Det er vurderet til omkring 320 millioner kroner.

FacebookTwitter