I kamp mod IS: Irakiske styrker rykker længere ind i Mosul

Det er en af Islamisk Stats sidste store skanser i byen Mosul, som er blevet overtaget af irakiske styrker.

Irakiske elitestyrker har natten til tirsdag taget kontrollen over et stort område, der bliver kontrolleret af den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) i den irakiske by Mosul.

De irakiske styrker stormede en række tidligere regeringsbygninger, som IS havde taget kontrollen over, siger oberstløjtnant Abdel Amir al-Mohammadawi til nyhedsbureauet Reuters.

Generobringen af regeringsbygningerne kan være en hjælp for de irakiske styrker, når de skal angribe IS i det nærliggende bycentrum, skriver Ritzau.

Offensiven begyndte 17. oktober, hvor kampen stod om det østlige Mosul. Da IS var fortrængt herfra, rykkede de irakiske styrker blikket mod den vestlige bydel.

Offensiven går nu ind i en mere kompliceret fase, når det gamle bycentrum, der er tæt befolket og består af små gader, skal erobres tilbage.

Ifølge irakisk militær kan der være tusindvis af soldater fra IS blandt de tilbageværende borgere i den gamle bydel.

På tilbagetog

Der er meldinger om, at en vigtig rute til terrorgruppens syriske hovedsæde i Raqqa også er blevet generobret fra IS i en offensiv, der blev støttet af USA.

Der ventes en offensiv mod Raqqa inden længe.

IS bliver bekæmpet fra alle sider i både Irak og Syrien, hvor gruppens selvudråbte kalifat strækker sig.

For nylig måtte ekstremisterne igen trække sig fra den historiske by Palmyra, der ligger 200 kilometer syd for Raqqa i Syrien.

Gruppen har imidlertid placeret mange landminer i området, så det er vanskeligt at genindtage byen, der er kendt for sine oldtidsruiner, som er på Unescos liste over verdens naturarv.

Byen har været skiftevis på IS' og den syriske regerings hænder siden maj 2015, da IS første gang indtog byen.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter