I mere end 200 spanske byer nedlægger kvinder arbejdet

Over 300 togafgange er blevet aflyst i Spanien i forbindelse med strejker for ligestilling.

I den nordspanske by Bilbao demonstrerer hundredvis af kvinder iført lilla. (Foto: VINCENT WEST © Scanpix)

Over hele Spanien har kvinder i dag forladt arbejdet for at vise deres utilfredshed med manglende ligestilling. I mere end 200 spanske byer demonstrerer kvinderne.

Det er ti fagforeninger, der sammen har kaldt til strejken, som varer i 24 timer. De ønsker at sætte fokus på seksuelle overgreb, hustruvold og lønforskel.

Flere af de feministiske grupper, der medvirker i strejkerne, vil kun have, det er kvinder, der deltager. På den måde mener de, at man kan se, at kvinders fravær betyder noget. I Spanien er strejker for et køn dog ikke lovlige.

  • - Kæmpe som en pige, står der på et banner til demonstrationen i den spanske by Bilbao. (Foto: VINCENT WEST © Scanpix)
  • Også i den spanske hovedstad Madrid demonstrerede kvinder iført lilla. (Foto: Sergio perez © Scanpix)
1 / 2

Fremtrædende politikere deltager

Flere fremtrædende kvindelige politikere deltager i strejken. I Barcelona har borgmesteren, Ada Colau, forud for dagen meldt ud, at han deltager.

- Jeg gør det for at vise, at uden kvinder går verden i stå, lyder borgmesterens begrundelse.

- Ikke mere vold, diskrimination eller lønforskel, slutter borgmesteren.

Madrids borgmester deltager også.

Også modstandere af strejken

Der er dog også modstandere af dagens strejke. Det konservative regeringsparti, Partido Popluar, kritiserer folkene bag den for at være ”elitære feminister”. Det skriver BBC.

I Spanien tjener kvinder gennemsnitligt 12,7 procent mindre end mænd, der har samme stilling. Det viser en ny spansk undersøgelse, skriver The Guardian.

I en undersøgelse foretaget af den spanske avis El País svarer 82 procent af de adspurgte, at de bakker op om dagens strejker. Næsten samme antal mener, kvinder generelt lever et hårdere liv i landet.

Facebook
Twitter
Emner: