I pensionistbyen 'The Villages' er flovheden over 'White Power-video' til at mærke

Video med en Trump-støtte, der råber 'Hvid magt', er blevet kendt i hele USA.

Donald Trump re-tweetede en video med manden her, der råber white power, hvid magt.

Man kan se skuffelsen og flovheden i John Calandros ansigt, når talen falder på den video, der nu har gjort hans by kendt i store dele af USA.

- Jeg er meget ked af den udvikling. Vi er alle skuffede, fordi nu tror folk, at det sådan vi er. Men sådan er vi slet ikke. Vi er et meget venligt og imødekommende sted, lyder det fra pensionisten John Calandro fra byen The Villages i Florida.

Videoen blev optaget ved en demonstration for lidt over en uge siden.

Se den her.

Anti-Trump demonstranter blev mødt at moddemonstranter, der kørte i golfvogne. Det foregik i The Villages, som er en by på cirka 120.000 indbyggere, hvor indbyggerne primært er golfspillende pensionister.

- White Power!, råbte en mand ud af golfvognen til anti-Trump demonstranterne.

USA's præsident Donald Trump valgte at retweete videoen og udtrykke sin støtte til de 'gode folk nede i The Villages'. Det skabte voldsom kritik af præsidenten, som senere slettede videoen fra sin twitter-profil.

Trumps tweet blev senere slettet.

- Det har skabt en helt forkert opfattelse af os i hele landet. Det er meget uheldigt, at en enkelt mands forfærdelige udtalelser kan skabe så mange problemer for os andre, siger John Calandro, da han viser DR rundt i The Villages.

Hørte ikke White Power

Præsidenten har ikke udtalt sig om, hvorfor han valgte at retweete en video, hvor en af hans støtter råber 'Hvid magt'. Ifølge præsidentens presserådgiver hørte Trump ikke udtalelsen.

- Han hørte ikke udsagnet, men han så til gengæld stor entusiasme fra hans støtter, forklarede Judd Deere, talsmand for præsident Trump.

Præsidentens involvering har endnu engang skabt debat om racespændinger i USA. Og præsidenten mødte stor kritik - også fra sine republikanske partifæller.

- Videoen er stødende. Der er ingen tvivl om, at han ikke skulle have retweetet den. Og han bør tage den ned igen, lød det fra den republikanske senator Tim Scott, inden Trump valgte at fjerne videoen fra præsidentens twitter-profil.

The Villages er en by, hvor man skal være minimum 55 år for at kunne flytte ind. Det er en række minibebyggelser, som er adskilt af mange golfbaner. Beboerne bruger deres golfvogne til transport, forklarer John Calandro.

- Der er måske 50-60.000 golfvogne i The Villages, fortæller John Calandro.

Det er derfor, at Trump-støtten, som råbte “White Power”, kørte i en golfvogn.

Facebook
Twitter