Ikea betaler 350 millioner til tre familier efter kommode-dødsfald

Tre børn har i USA mistet livet, fordi en Ikea-kommode er væltet ned over den, og nu er der indgået forlig.

En Ikea-kommode af mærket 'Malm' er sat ud på gaden på en gade i Brooklyn i New York. Nu er der indgået forlig i sagen om væltede kommoder, der har dræbt tre børn. (Foto: Brendan MCDermid © Scanpix)

Den svenske møbelgigant Ikea har indgået et forlig i sagen om den populære kommode 'Malm', der har været skyld i dødsulykker i USA.

Ikea betaler godt 358 millioner kroner til tre amerikanske familier, efter at tre børn har mistet livet, fordi kommoden væltede ned over dem, fortæller den advokat, der repræsenterer de tre familier i sagen mod Ikea, ifølge amerikanske NBC News.

Dødsfaldene førte til, at Ikea trak flere end 29 millioner kommoder tilbage fra blandt andet det amerikanske marked.

Ikea har dog ikke trukket kommoderne tilbage fra det danske marked, da de ifølge Ikea i Danmark lever op til de krav, der stilles til produktet herhjemme.

Ud over erstatningen til familierne har Ikea doneret godt 358.000 kroner til tre børnehospitaler i USA, og godt 717.000 kroner bliver doneret til børneorganisationen Shane's Foundation.

De tre dødsulykker skete i februar 2014, juni 2014 og februar 2016, og siden har der været øget fokus på at sikre møbler i USA.

Ikea har opfordret sine kunder til at montere de møbler, der kan monteres, på væggene, og værktøjet følger med.

Ifølge den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Product Safety Commission (CPSC) dør der et barn hver 14. dag i USA, fordi møbler vælter ned over dem.

/ritzau/