Tyske politikere står i kø for at udtrykke deres vrede, efter en avis har anklaget USA for et forsøg på at købe en tysk virksomhed for at få eneretten til en vaccine mod coronavirus.
- Tyskland er ikke til salg, siger den tyske økonomiminister, Peter Altmaier.
Salget af virksomheden, der hedder CureVac, "er taget af bordet", lyder det fra Tysklands sundhedsminister, Jens Spahn.
Kun for amerikanere
Det hele begyndte med en historie i søndagsavisen Welt am Sonntag.
Her bliver anonyme kilder i den tyske regering citeret for, at USA's præsident, Donald Trump, har tilbudt "et stort beløb" for at sikre sig rettighederne til en vaccine mod coronavirus, som CureVac arbejder på.
Die Welts kilder siger, at Trump kun vil gøre vaccinen tilgængelig for amerikanere.
Regeringen i Berlin gør nu, hvad den kan, for at forhindre et salg, skriver Financial Times.
Den tyske indenrigsminister, Horst Seehofer, bekræfter ifølge ZDF, at regeringen er bekendt med USA's anmodning.
USA's ambassadør i Tyskland, Richard Grenell, skriver på Twitter, at historien i Die Welt "er forkert". En anden amerikansk embedsmand siger til Reuters, at historien er "vildt overspillet".
Pludselig afsked med chef
Topchefen for CureVac, Daniel Menichella, var i begyndelsen af marts med i en lille, udvalgt skare, som var inviteret til møde i Det Hvide Hus. Formålet var at diskutere en vaccine mod coronavirus med præsident Trump.
Kort tid efter mødet kom der pludselig en meddelelse om, at Daniel Menichella forlod posten som topchef for CureVac - uden yderligere forklaring.
CureVac har hovedkvarter i byen Tübingen i det sydvestlige Tyskland.
Virksomheden har et tæt samarbejde med Tysklands føderale instans for vacciner og biomedicin, Paul Ehrlich Instituttet.
CureVac's produktionschef, Florian Von Der Mülbe, fortalte i sidste uge til Reuters, at selskabet har udvalgt to kandidater en vaccine mod coronavirusset.
De to vacciner vil blive afprøvet i kliniske forsøg, og CureVac håber at have en eksperimentel vaccine klar til forsøg på mennesker i juni eller juli.