Imam beskyttede gerningsmand bag angreb fra flere tæsk

Imam Mohammed Mahmoud vil hjælpe med at dæmpe spændinger i lokalsamfundet efter angreb.

Efter nattens angreb i London blev den formodede gerningsmand overmandet og tilbageholdt af civile på stedet.

Manden, der er 48 år, blev også tildelt flere slag og spark og måtte tilses på hospitalet, efter at politiet havde anholdt og ført ham bort. Havde det ikke været for en imam på stedet, kunne hans skæbne måske være endt værre.

Imamen Mohammed Mahmoud var nemlig ifølge BBC med til at beskytte gerningsmanden, der blev tilbageholdt på jorden af tre vidner efter at være pløjet ind i en gruppe mennesker på vej hjem fra aftenbøn i Finsbury Park Mosque.

- Nogen prøvede at ramme ham, enten med spark eller slag. Med Guds hjælp formåede vi at omringe ham og beskytte ham fra enhver fare. Vi stoppede alle mulige angreb og overgreb, som kom fra alle sider mod ham, forklarer imamen nu om episoden på et pressemøde.

Mohammed Mahmoud er ifølge The Guardian blevet kaldt en "helt" for sine handlinger af moskéens direktør Toufik Kacimi. Mahmoud selv understreger dog, at han ikke var ene om det.

- Det var ikke mig alene, det var en gruppe af brødre.

Optagelserne her viser situationen, hvor politiet anholder den formodede gerningsmand bag angrebet, efter at civile havde holdt ham tilbage. Af optagelserne kan det også høres, hvordan nogen råber: "Rør ham ikke". Klik på play

Gerningsmand: Jeg gjorde min del

Mens gruppen dannede en mur og forsøgte at holde den vrede folkemængde fra gerningsmanden, lykkedes det dem at få stoppet en forbipasserende politibil.

- Vi forklarede dem situationen og sagde, at der var en hob af mennesker, som forsøgte at skade ham. Hvis ikke I tager ham, så Gud forbyde det kan han blive alvorligt såret, forklarer Mohammed Mahmoud.

Indtil politiet fik kontrol over situationen, var imamen altså helt tæt på den formodede gerningsmand, der forholdt sig roligt.

- Han virkede rolig. Jeg hørte ham bare sige; "Jeg gjorde min del". Det er et tragisk og barbarisk terrorangreb, siger Mohammed Mahmoud.

Imamen udtaler desuden, at han og andre vil gøre deres for at gyde olie på vandene og inddæmme alle spændinger i lokalsamfundet.

En person har mistet livet efter angrebet, men det står dog ikke klart, om han omkom på grund af angrebet eller af andre årsager.

Britisk politi efterforsker sagen som et terrorangreb.

Historien kort

  • Natten til mandag kørte en varevogn ind i en menneskemængde tæt på moskéen Finsbury Park Mosque og det islamiske kulturcenter Muslim Welfare House, netop som en aftenbøn i forbindelse med ramadanen var afsluttet.

  • Én person har mistet livet, og ti andre er blevet såret. Syv personer er fortsat indlagt på tre forskellige hospitaler i byen. Tilstanden hos to af dem er kritisk.

  • En 48-årig mand er blevet anholdt, og ifølge den britiske sikkerhedsminister, Ben Wallace, er han ikke tidligere kendt af myndighederne.

  • Storbritanniens premierminister, Theresa May, har oplyst, at nattens hændelse bliver efterforsket som en mulig terrorhandling af den britiske antiterrorenhed og kalder den "forfærdelig".

Facebook
Twitter