Indbygger i Aleppo til DR: Jeg forlader ikke byen

Rami Zien bor i den oprørskontrollerede del af Aleppo, der er omringet af Assads hær. Han er bange for at ende i fængsel.

Syriske soldater patruljerer et område i udkanten af Aleppo, der tidligere var kontrolleret af oprørsstyrkerne. (Foto: George Ourfalian © Scanpix)

25-årige Rami Zien bor i den oprørskontrollerede østlige del af byen Aleppo, der er omringet af den syriske regeringshær.

Han har ikke tænkt sig at forlade byen, som regimet opfordrer til. Han er nemlig bange for at ende i fængsel.

- Folk føler sig ikke sikre, siden regimet har bombet byen i tre år. Hvordan kan de, når regimet har lukket for forsyningen af mad og strøm? spørger Rami Zien.

Tre drenge har fået fat i en af de flyers, der ar den syriske hær er blevet kastet ud over byen. (Foto: Abdalrhman Ismail © Scanpix)

Ifølge nyhedsbureauet AP og det syriske nyhedsbureau Sana har helikoptere fra luftvåbenet smidt flyers ud over de dele af byen, som er kontrolleret af oprørerne. De opfordrer indbyggerne til at samarbejde med hæren for at sikre byen og benytte sig af korridorerne til at forlade Aleppo.

Den statsejede tv-station har også sendt en opfordring fra flere af byens religiøse ledere, der opfordrer oprørerne til at smide deres våben.

Rami Zien, der har talt med DR Nyheder via Skype, er bange for, at han bliver fanget, hvis han forlader byen.

- Jeg er 100 procent sikker på, at regimet vil fange mig og sætte mig i fængsel, hvis ikke de dræber mig. De har før med luftangreb dræbt folk for eksempel på markedet, selvom de ikke var oprørere.

Det er dog heller ikke sikkert at blive i byen, fortæller han.

- I går ved midnat bombede de 200 meter fra mig med tøndebomber, siger Rami Zien.

Ifølge Amnesty International er vurderingen, at byen løber tør for forsyninger en gang i august.

- Jeg har nogle forsyninger i huset, men bruger dem meget forsigtigt. Det er hårdt, og vi er forsigtige i alt, hvad vi gør, siger Rami.

- Der er meget få folk på gaden og ingen biler. Få bevæger sig ud for eksempel for at finde noget mad. Det internationale samfund, FN og de arabiske lande skulle se, hvad der sker i Aleppo. Det er en massakre, der skal stoppes, siger Rami Zien og kommer med en opfordring.

- De skal presse på for at stoppe Assad og Rusland. Vi er ikke terrorister som IS eller al-Nusra.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter