Indbyggere advares mod at vende hjem til stormramte byer i Texas

Orkanen Harvey har slået mange huse til pindebrænde. Nu ventes enorme mængder regn.

Orkanen Harvey har skabt voldsomme ødelæggelser. Her ses et hus i Rockport. (Foto: mark Ralston © Scanpix)

Evakuerede borgere fra Rockport, en af de byer i Texas, der er blevet hårdest ramt af stormen Harvey, opfordres til fortsat at holde sig væk.

- Kom ikke tilbage. Der er ikke noget for jer her, siger C.H. Burt Mills, en lokal dommer.

Der bor cirka 9.000 indbyggere i Rockport, hvor vindstød på over 200 kilometer i timen har slået adskillige huse til pindebrænde, skrællet flere hundrede hustage af og smadret tusindvis af vinduer.

Splintret træ flyder i byens mennesketomme gader, hvoraf mange er oversvømmede. Elledninger er revet ned, og kraftig regn står ind i vinduesløse butikker og forretninger.

- Ret mange besluttede at blive her, og det var en stor fejl, siger C.H. Burt Mills, der er dommer i amtet Arkansas, som Rockport hører under.

En af dem, der blev tilbage, er den 56-årige entreprenør Frank Cook.

- Hvis du har noget tilbage af dit hus, så er du heldig, siger han.

Lisa Rehr og hendes søn Maximus venter på at blive evakueret i Rockport, efter deres hus er blevet ødelagt af orkanen. (Foto: Adrees Latif © Scanpix)

Store mængder regn i vente

I nabobyen Fulton er ikke et eneste hus sluppet uskadt fra stormvejret, fortæller borgmester Jimmy Kendrick. Og har man forladt byen, skal man blive væk.

- Har du et sted at opholde dig, så bliv der, siger han.

De seneste prognoser viser, at Harvey, som lørdag blev nedgraderet til en tropisk storm, vil holde sig over området i fire til fem dage. Enorme mængder regn er i vente, og det kan skabe voldsomme oversvømmelser.

Natten til søndag dansk tid nærmede Harvey sig Houston-området.

Forinden blev borgere i Houston-forstaden Cypress vidner til et andet naturfænomen, da en tornado passerede området og forårsagede skader på adskillige boliger, skriver AP.

USA's nationale orkancenter, NHC, oplyste lørdag aften, at stormen er taget så meget af, at vindstødene maksimalt når op på 96 kilometer i timen.

Vinden ventes at aftage yderligere i styrke de næste dage.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk