Indbyggere ved kemifabrik er evakueret under oversvømmelser

Eksplosionsfare har fået myndighederne i Crosby, Texas, til at evakuere borgere tæt omkring kemifabrik.

Myndighederne i Harris County i delstaten Texas har beordret evakuering af alle indbyggere, der bor inden for en radius på 2,4 kilometer fra en kemifabrik.

Evakueringen skyldes eksplosionsfare, oplyser chefen for brandmyndighederne i Harris County på Twitter.

Tidligere på dagen oplyste lederen af kemifabrikken Arkema SA, at situationen på fabrikken i byen Crosby var "ved at blive alvorlig".

Samtlige medarbejdere blev evakueret, efter at stormen Harvey havde resulteret i strømafbrydelser og oversvømmelser af fabrikkens nødgeneratorer.

Kan ikke køle kemikalier af

Hele fabrikken er blevet ramt af omfattende oversvømmelser, efter at der er faldet omkring 100 centimeter regn i området.

Fabrikken har været uden strøm siden søndag.

Den manglende strøm betyder, at fabrikken ikke længere er i stand til at holde kemikalierne afkølede.

- Selv om vi ikke mener, at der er overhængende fare, så er risikoen for en kemisk reaktion, der kan føre til brand eller en eksplosion, reel, skriver selskabet i en meddelelse.

Efter at være blevet ramt af oversvømmelser flyttede fabrikkens ansatte kemikalier til containere, der var blev kølet ned ved hjælp af dieseldrevne generatorer.

Det hjalp dog heller ikke, da containerne også blev oversvømmet. Selskabet overvåger nu temperaturniveauerne på afstand fra fabrikken.

Kemifabrikken har været lukket siden fredag. Flere andre kemifabrikker har også indstillet produktionen på grund af uvejret.

Harvey, der ramte kysten i Texas i sidste uge som en kategori 4-orkan, har resulteret i omfattende oversvømmelser - særligt i storbyen Houston.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk