Indianske pas koster lacrosshold VM-deltagelse

Nordamerikanske indianere må ikke rejse ind i Storbritannien for deltage i VM i lacrosse. De insisterer nemlig på at rejse på deres indianske pas. Sagen er blevet politisk på højeste niveau.

(© Scanpix)

Indianere fra sammenslutningen af seks stammer under navnet Iroquois er rigtig gode til at spille lacrosse. Et boldspil der spilles med en lille bold af hårdt gummi som kastes og gribes med et net på en stang.

Iroquois er faktisk nummer fire på verdensranglisten og holdet skulle derfor naturligvis deltage i verdensmesterskaberne, der blev indledt i England i torsdags.

Men det bliver der ikke noget af. Holdet er strandet i New York i USA, fordi det ikke kan få visum til Storbritannien.

Passenen ikke sikre

De 23 lacrossespillere fastholder nemlig, at de vil rejse på deres indianske pas, som de har gjort før. Men passene er ikke tilstrækkeligt sikre, siger briterne.

Det forstår holdleder Ashley Jemison ikke.

- Vi er 23 verdensklasse idrætsfolk. Jeg kan ikke se, at vi skulle udgøre en national sikkerhedsrisiko. Vi vil bare spille lacrosse, siger han.

Clinton har forsøgt at mægle

Den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton har været inde i sagen.

Hun har givet spillerne lov til at rejse på deres indianske pas - som en engangsforeteelse.

Den nationale sammenslutning af amerikanske indianere har skrevet til Storbritanniens leder, David Cameron og bedt ham gribe ind i sagen, men forgæves.