Indien lukker ned: 1,3 milliarder må ikke forlade deres hjem

Udgangsforbuddet i verdens næstmest folkerige nation gælder i tre uger.

Den indiske premierminister advarer om, at Indien kan blive sat 21 år tilbage i tiden, hvis det 21 dage lange udgangsforbud ikke overholdes.

Indien indfører et totalt udgangsforbud de næste tre uger for at stoppe spredningen af coronavirus.

Det fortæller premierminister Narendra Modi i en tv-tale.

- Der vil være et totalt forbud mod at bevæge sig uden for sit hjem, lyder det.

Det vil dog fortsat være lovligt forlade hjemmet, hvis man skal handle, købe medicin eller har brug for lægefaglig assistance.

De indiske myndigheder har konstateret 469 coronasmittede og ti dødsfald.

De seneste dage har Indien gradvist udvidet sine bliv-hjemme-ordrer. Derudover har man suspenderet flyvafgange både international og nationalt.

Indien er det næstmest folkerige land i verden efter Kina, og udgangsforbuddet omfatter omkring en femtedel af hele verdens befolkning.

Udgangsforbud på én dag gik ikke som planlagt

I weekenden forsøgte de indiske myndigheder sig med et udgangsforbud, som skulle gælde én dag. Premierminister Narendra Modi opfordrede inderne til at klappe og juble af sundhedsmyndighederne fra deres altaner.

Men det blev enten misforstået eller ignoreret, skriver BBC. I stedet gik mange indere ned på gaden for at danse og tiljuble sundhedspersonalet.

- Det er umuligt at vurdere de omkostninger, som Indien kan risikere at betale, hvis en sådan uansvarlig opførsel fortsætter. Social afstand er den eneste mulighed for at bekæmpe coronavirusset, siger Narendra Modi.

Den indiske premierminister advarer, at Indien kan blive sat 21 år tilbage i tiden, hvis det 21 dage lange udgangsforbud ikke overholdes.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk