Indien: Mindst 41 dræbt da bus styrtede ned fra bro

15 procent af verdens dødsulykker i trafikken sker i Indien.

Det er voldsomme billeder fra ulykkesstedet. (Foto: Str © Scanpix)

Mindst 41 personer omkom og 26 blev såret, da en bus styrtede ned fra en bro i den vestlige indiske delstat Gujarat, oplyser de indiske myndigheder.

Ved ulykken, som er en af de værste trafikulykker i Indien i de senere år, styrtede bussen 10 meter ned nær bredden til floden Purna.

- I alt 41 personer, mange av dem kvinder og børn, er omkommet, siger politichef M. Bharada i distriktet Navsari, der ligger 285 kilometer fra Ahmedabad, som er den vigtigste by i Gujarat.

De fleste af ofrene blev dræbt på stedet.

Bussen kørte for stærkt

Ulykken skete ifølge politiet, da buschaufføren mistede kontrollen over bussen og kørte af vejen ved floden. Bussen kørte antageligt alt for hurtigt og forsøgte at overhale et andet køretøj på den smalle bro.

Tv-optagelser viste lokale indbyggere hjælpe redningsmandskab med deres bare hænder med at få de omkomne båret fra floden op til ambulancer.

Gujarats regering har lovet 400.000 rupier (knap 40.000 kroner) i erstatning til de omkomnes familier.

  • Tusinder dør på indiske veje om året

  • Indiske trafikulykker koster årligt omkring 231.000 mennesker livet, viser tal fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO.
  • Indien ejer kun én procent af verdens køretøjer, men 15 procent af alle verdens dødsulykker i trafikken sker i landet. De fleste ulykker skyldes gamle, nedslidte køretøjer, hensynsløs kørsel og dårlige veje.
  • Aktivistgrupper siger, at chauffører i private selskaber arbejder uden overenskomster og arbejdstidsregler, hvilket medfører, at der er stor fare for, at de falder i søvn bag rattet.

/ritzau/AFP