Indien prøveaffyrer langtrækkende atommissil

Indien vil om få måneder prøveaffyre et atombevæbnet missil med en rækkevidde på 3.000 km, der kan ramme mål i Mellemøsten og Asien.

Indernes forløber til missilet Agni II - Agni II. (© AP Graphics)

Indien vil om få måneder prøveaffyre et atombevæbent missil, der kan ramme mål i Asien og Mellemøsten inden for en afstand af 3.000 kilometer, skriver det indiske nyhedsbureau.

Det langtrækkende missil af typen "Agni 3" blev prøveaffyret første gang i juli sidste år, men det slog fejl på grund af problemer med varmeskjoldet. Det har man nu rettet.

Indiens missiler har hidtil taget sigte på at ramme ærkefjenden Pakistan, men "Agni 3" kan med en rækkevidde på 3.000 kilometer ramme hele Mellemøsten og Kinas storbyer med atombomber på op til 300 kiloton.

Indien meddelte i november, at det havde foretaget en vellykket prøveaffyring af et missil, der kunne nedskyde en fjendtlig raket.

Indien og Kina - bedre forhold

Indien og Kina har haft et anspændt forhold siden grænsekrigen i 1962, men forholdet er blevet bedre i de senere år, og de økonomiske og handelsmæssige forbindelser mellem de to giganter er blevet udbygget.

Udenrigsministrene fra Indien, Kina og Rusland holdt møde i går for at drøfte samarbejde om handel og sikkerhed for energiforsyning.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter