Indisk konsulat i nordlig by i Afghanistan angrebet

Et ukendt antal gerningsmænd har angrebet det indiske konsulat i den nordlige afghanske by Mazar-i-Sharif.

Eksplosioner og skud brager løs sent søndag, da militante forsøger at storme det indiske konsulat i den nordligt beliggende afghanske by Mazar-i-Sharif

Det oplyser myndighederne til nyhedsbureauet AFP.

- Vi bliver angrebet. Kampene er i fuld gang, siger en indisk embedsmand telefonisk til AFP inde fra konsulatkomplekset.

Embedsmanden, der befinder sig i et sikkert område inde i bygningskomplekset, siger, at der er styr på alle konsulatets medarbejdere, og at de er i sikkerhed.

Endnu er der ingen grupper, der har påtaget sig skylden for angrebet

En lokal polititalsmand siger, at sikkerhedsstyrker har afspærret området, hvorfra der høres sporadisk skyderi efter en række eksplosioner.

Vikas Swarup, der er talsmand for Indiens udenrigsministerium, siger til AFP, at der på nuværende tidspunkt ikke meldes om dræbte eller sårede indere.

Angrebet på konsulatet er det seneste i en række af angreb på indiske mål i Afghanistan.

Det aktuelle angreb finder sted, efter at indiske sikkerhedsstyrker har nedkæmpet et nyt angreb på den indiske luftbase Pathankot, tæt på grænsen til Pakistan. Ifølge politiet er to angribere blevet dræbt.

Basen blev også angrebet lørdag af en gruppe islamistiske ekstremister i indiske militæruniformer. 11 personer, heraf fire angribere og syv militærpersoner, blev dræbt i kampene.

/ritzau/