Indisk teenager hængt for at trodse kastesystem

En 17-årig dreng blev hængt efter et stævnemøde med en pige fra en højere social kaste.

En gruppe mænd kvalte en teenager og hængte ham op i et træ, fordi han havde et forhold til en pige fra en højere social kaste, siger politiet i Mumbai.

To mænd og en anden teenager er anholdt efter drabet. Den ene af dem er bror til pigen.

Politiet jager syv andre mænd, der mistænkes for at have deltaget i lynchningen i landsbyen Kharda i den vestlige delstat Maharashtra.

- Pigens bror og en gruppe af hans venner så parret sidde på en mark. De angreb drengen, slog ham og kvalte ham med et reb. Senere hængte de ham op i et træ, siger en ledende politimand, Dheeraj Patil, der efterforsker sagen.

Ulovligt kastesystem fører til æresdrab

Kastesystemet, der er forbudt ved lov, betyder, at social rang bliver nedarvet. Det er dybt rodfæstet i store dele af Indien og gennemsyrer livet i navnligt landområderne. Det dikterer, hvem man kan gifte sig med, hvilken uddannelse man kan få, hvilket job man kan søge og hvor meget jord man kan eje.

I århundreder har æresdrab fundet sted i Indien, når familier, klaner og landsbysamfund har modsat sig relationer på tværs af kaster og religion. Myndighederne siger, at drabet på teenageren ikke var et typisk æresdrab, da det ikke var en planlagt handling.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter