Indisk tryllekunstner druknet - Houdini-trick gik helt galt

- Hvis jeg ikke kan komme ud, er det tragisk, sagde tryllekunster før skæbnesvangert nummer.

Med hænderne bundet på ryggen, fødderne knudret ind i reb, og kroppen viklet ind i kæder spændt med seks låse, blev den indiske tryllekunstner Chanchal Lahiri søndag sænket ned i Hooghly-floden i Indien. Nu er han fundet druknet. (Foto: Str © Scanpix)

Den indiske tryllekunstner Chanchal Lahiri ville søndag genoplive interessen for magi med et spektakulært trick i Hooghly-floden, men han forsvandt pludseligt i vandmasserne og er nu erklæret død.

Tilskuere alarmerede politiet, da Chanchal Lahiri ikke kom til syne i vandoverfladen efter at have påbegyndt sit nummer, hvor han viklet ind i kæder spændt med seks låse blev sænket ned i den indiske flod.

Ifølge det britisk medie BBC fandt politiet ham mandag en kilometer nede ad Hooghly, og det stod hurtigt klart, at han var druknet.

Med tricket ville Chanchal Lahiri efterligne den verdensberømte udbryderkonge Harry Houdini, der levede for over 100 år siden og forbløffede folk med sine forsvindingsnumre og utrolige måder at vriste sig fri af lænker og håndjern.

Med dødsforagt vristede den ungarskfødte Harry Houdini sig fri af håndjern, lænker og spændetrøjer.

Til en lokal fotograf skulle Chanchal Lahiri have fortalt, at hans mål med tricket var 'at genoplive interessen for magi'.

For mere end tyve år siden udførte han efter sigende succesfuldt et trick, hvor han blev sænket ned i samme flod i en glasboks.

Kort før søndagens trick sagde Chanchal Lahiri:

- Hvis jeg er i stand til at gøre det her, er det magi. Og hvis jeg ikke kan komme ud, er det tragisk.

Han blev efterfølgende sænket i vandet af en kran fra en båd. Politi og dykkere søgte i timerne efter i Hooghly-floden uden at finde ham. Først mandag blev han erklæret død.

Ifølge BBC havde Chanchal Lahiri fået tilladelse til at gennemføre tricket på en båd, men politiet vidste tilsyneladende ikke, at det involverede, at han blev sænket ned i vandet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter