I Indonesien skal det snart være ulovligt at have sex uden for ægteskab.
Det betyder eksempelvis, at man som turist på besøg på Bali kan blive straffet med op til et års fængsel for at dyrke sex som ugift.
Flere indonesere har i dagene op til vedtagelsen af loven demonstreret foran parlamentet i landets hovedstad, Jakarta.
Loven, der har været undervejs længe, er en stramning af en gammel lov, der har kriminaliseret sex før ægteskabet i flere år. Det skriver BBC.
Den gamle lov definerede utroskab som sex mellem en gift mand og en person, der ikke var hans kone, men den nye lov forbyder al sex uden for ægteskabet.
Desuden har parlamentet også gjort det ulovligt for indonesere at leve sammen under samme tag som ugift par.
Vil adskille sig fra sine nabolande
Med sin placering i midten af det indiske ocean grænser Indonesien op til Thailand og Filippinerne.
Landene er blevet populære rejsemål og ender ofte i samme rejsepulje for især vestlige turister. Noget, der ikke huer parlamentet i Indonesien.
- Thailand og Filippinerne er skræmmeeksempler for Indonesien, siger Flemming Ytzen, journalist på Politiken, der har beskæftiget sig med Sydøstasien i mere end 40 år.
Ifølge ham vil Indonesien gerne adskille sig fra sine nabolande, der er kendt for lidt for farverige ferier.
-Det er især sexturismen i Thailand, der skræmmer. Et socialt fænomen, der er svært at kontrollere, og som Indonesien forbinder med en dårlig vestlig påvirkning af landet, siger han.
Frygter en vestliggørelse
Ifølge Flemming Ytzen frygter det indonesiske parlamentet en yderligere vestliggørelse af landet. At gøre sex uden for ægteskabet ulovligt er et forsøg på at regulere dette.
- Vestlige turister skejer ud, går på diskotek og drikker alkohol, siger Flemming Ytzen.
- Er man konservativ muslim i Indonesien, vil man påpege, at de her mennesker, der besøger landet, skal opføre sig ordentligt, siger han.
Indonesien har den største befolkning af muslimer i verden. Landet har de seneste år oplevet en stigning i religiøs konservatisme, hvor de mere traditionelle muslimske grupperinger er blevet stærkere rent parlamentarisk.
Lovgivning udløser protest og debat
Da en tidligere udgave af loven blev behandlet i 2019, udløste det landsdækkende protester i Indonesien.
Her deltog titusindvis af mennesker, skriver Reuters.
Og allerede i går mødte flere op for at protestere imod den nye lovgivning.
Modstandere af den nye lov har fremhævet flere punkter, som de mener indskrænker ytringsfriheden i Indonesien.
Kritikere mener, at loven repræsenterer et 'stort tilbageslag' i at bevare den demokratiske frihed efter den autoritære leder Suhartos fald i 1998, skriver Reuters.
- Indonesien har et mangeårigt ry for at være tolerante og rummelige over for alle. Modsat lande i Mellemøsten ligestiller deres forfatning alle verdensreligioner, siger Flemming Ytzen.
- 85 procent er muslimer, men de sidste 15 er hinduer eller kristne. Det har været en stor styrke for landet i mange år, men den her lovgivning er stik modsat, hvad landet ellers har repræsenteret siden autokratiets fald i 1998, siger han.
Loven sættes i kraft indenfor de næste tre år.