Indonesisk passagerfly med 54 passager forsvundet

Et indenrigsfly har søndag mistet kontakt med luftfartsmyndighederne i Indonesien. 54 mennesker er om bord.

Foto fra 2013 af et fly fra Trigana Air. Et af selskabets fly er nu forsvundet ved Papua Ny Guinea. (Foto: Barbara Walton © Scanpix)

Et indonesisk fly med 54 personer om bord er forsvundet fra radaren i den østlige Papua-region.

Det oplyser den nationale redningstjeneste ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Vi kan ikke bekræfte, at det er styrtet. Vi kan sige, at vi har tabt kontakten til flyet, siger chefen for redningstjenesten Bambang Soelistyo over telefonen til Reuters.

Fem børn ombord

Redningstjenesten skriver på Twitter, at flyet tilhører selskabet Trigana Air Service.

44 voksne passagerer, fem børn og spædbørn og fem besætningsmedlemmer skulle være om bord.

Flyet forsvandt på ruten mellem Jayapura, som er hovedstaden på Papua, og Oksibil - en by på samme ø.

Det er meget almindeligt at benytte flytransport frem for at rejse over landjorden, da det ofte er umuligt med tæt bevoksning og dårlige eller ingen veje.

Hæmmet af dårligt lys

Søgningen efter det forsvundne fly er hæmmet af dårligt lys, da mørket er ved at falde på. Det er ikke besluttet, om man vil fortsætte med at lede i det meget tætbevoksede område, som flyet forsvandt på vej hen over.

Den norske pilot Thomas Segelcke Thrap, der flere gange i ugen flyver fra byen Sentani på Papua til Oksibil, oplyser til det norske medie VG, at der er tale om en krævende strækning.

- Oksibil lufthavn er omgivet af relativt stejle bjerge, hvilket gør det udfordrende at lande der. Hvis det er dårligt vejr i området, plejer jeg at flyve tilbage, siger piloten til VG.

Flere uheld i Indonesien

I december sidste år styrtede et Air Asia-fly på vej fra den indonesiske by Surabaya til Singapore.

162 mennesker om bord blev dræbt. Flystyrtet fik de indonesiske myndigheder til at indføre regler, der skulle forbedre sikkerheden i luften.

Trigana Air har stået på EU's sorte liste over forbudte flyselskaber siden 2007. Man kan komme på listen, hvis der er bekymringer angående selskabets sikkerhedsstandarder. Hvis et selskab står på listen, må det ikke flyve ind i EU's luftrum.

/ritzau/Reuters

FacebookTwitter