Ingen coronakrise her: Næsten 500 nye dollarmilliardærer i det seneste år

2.755 personer verden over kan nu kalde sig dollarmilliardærer ifølge erhvervsmagasinet Forbes.

57-årige Jeff Bezos er verdens rigeste mand. (Foto: FRANCIS MASCARENHAS © Scanpix)

Det går næsten ufatteligt godt for de allerrigeste i verden, hvis man skal tro det amerikanske erhvervsmagasin Forbes, der hvert år udgiver en liste over verdens dollarmilliardærer.

For at kvalificere sig til en plads på listen, hvilket 2.755 personer verden over har gjort, så skal man være god for mindst 6.281.229.000 kroner.

Hele 493 personer kan for første gang kalde sig dollarmilliardærer, mens yderligere 250 personer er vendt tilbage til det stenrige selskab efter en mindre nedgang i formuen.

I det hele taget går det ganske glimrende for de rigeste i verden, da 86 procent af dollarmilliardærerne på Forbes-listen er blevet rigere det seneste år.

Og hvem er så overhovedet på listen?

1

Jeff Bezos stadig rigere end alle andre

Amazon-stifer Jeff Bezos er fortsat verdens rigeste mand. (Foto: LINDSEY WASSON © Scanpix)

Forbes' dollarmilliardærliste toppes ikke overraskende af Amazon-stifteren, amerikanske Jeff Bezos (1.112 milliarder kroner), der for fjerde år i træk kan kalde sig verdens rigeste. Måske er det mere overraskende for nogen, at Jeff Bezos faktisk har danske rødder.

Verdens rigeste mands oldefar og oldemor på faderens side er således danske immigranter, der kom til Chicago i USA omkring år 1900.

Verdens næstrigeste er sydafrikanske Elon Musk (948 milliarder kroner), der står bag Tesla og SpaceX. Han har taget noget af et spring på listen og rykker fra nummer 31 til nummer 2 over de rigeste i verden.

Det skyldes ifølge Forbes primært en voldsom stigning i værdien på Teslas aktier på 700 procent.

Verdens tredjerigeste er den franske forretningsmand Bernard Arnault (942 milliarder kroner), mens Bill ’Microsoft’ Gates er nummer fire på listen (779 milliarder kroner).

Femtepladsen tilhører Facebook-stifter Mark Zuckerberg (609 milliarder kroner).

Set fra et dansk perspektiv er der et stykke op til verdenstoppen, da Danmarks rigeste mand, Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, blot er nummer 161 på listen, hvor han anslås at være god for lige godt 83 milliarder kroner.

2

Hvad med kvinderne?

Lego-arving Agnete Kirk Thinggaard repræsenterer ikke kun Danmark på Forbes' milliardærliste, men har også forsvaret nationens farver ved blandt andet OL i Brasilien i 2016. (Foto: tony Gentile © Scanpix)

Ud af de 2.755 dollarmilliardærer på Forbes-listen er 328 af dem kvinder. Sidste år var der 241 kvindelige dollarmilliardærer verden over.

Den rigeste af dem alle er den franske L'Oreal-arving Françoise Bettencourt Meyers (462 milliarder kroner), der overtager pladsen som verdens rigeste kvinde fra Alice Walton (388 milliarder kroner), der er datter af Walmart-grundlæggeren Sam Walton.

På tredjepladsen er MacKenzie Scott (333 milliarder kroner), der frem til 2019 var gift med verdens rigeste mand, Jeff Bezos.

Hun har kørt sig selv i stilling som en stor filantrop, og i løbet af pandemien har hun i den grad fulgt de ord op med handling, da hun ifølge Forbes har doneret 36 milliarder kroner til forskellige former for velgørenhed.

De højest placerede danske kvinder på Forbes-milliardærlisten er de to Lego-søskende Sofie Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard, der ifølge erhvervsmagasinet er god for hver 55 milliarder kroner.

Som et lille kuriosum kan det nævnes, at de danske atleter ved OL vil være iklædt tøj, der er sponsoreret af Bestseller, der som tidligere nævnt har været med til at sikre Anders Holch Povlsen en plads på milliardærlisten.

3

Hvem er de nye dollarmilliardærer?

BioNTech-stifterne Uğur Şahin og Özlem Türeci har som erkæret mål at udvikle en vaccine mod kræft. (Foto: pool © Scanpix)

USA har stadig flere dollarmilliardærer end noget andet land i verden med 724, hvilket er en stigning på 110 fra sidste års liste. Lige efter følger Kina med 698 dollarmillardær.

Derefter følger Indien (140), Tyskland (136) og Rusland (117).

Danmark har 11 dollarmilliardærer, mens vores nordiske naboer Sverige og Norge tegner sig for henholdvis 15 og 9.

Den yngste dollarmilliardær i verden er ifølge Forbes den blot 18-årige tysker Kevin David Lehmann, der på sin fødseldag i september sidste år arvede faderen Guether Lehmanns aktier i Tysklands førende apotekerkæde, dm-drogerie markt.

Den unge mand skal i følge Forbes have en formue på 21 milliarder kroner.

Blandt de nye dollarmilliardærer finder man også et par 'coronapersonligheder', som den franske direktør i Moderna, Stéphane Bancel, der står noteret for 27 millarder kroner, mens tyske Uğur Şahin, der sammen med sin kone Özlem Türeci stiftede BioNTech, der har leveret en vaccine i samarbejde med Pfizer, skulle være god for 25 milliarder kroner.

Skulle man have lyst til at snuse lidt rundt i Forbes-milliardærliste, så kan den findes lige her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk