Ingen tiltale mod Michael Browns drabsmand

Den betjent, der i august skød og dræbte Michael Brown i Ferguson, Missouri, og startede massive racebetonede kampe, bliver ikke tiltalt.

Der er massivt politiopbud foran den retsbygning, hvor juryen er kommet frem til sin beslutning. (Foto: JIM YOUNG © Scanpix)

Sagen om nedskydningen af den sorte teenager Michael Brown får et foreløbigt punktum.

En jury har valgt ikke at rejse tiltale mod den betjent, der skød og dræbte den ubevæbnede Brown. Det har den lokale anklager fortalt natten til tirsdag dansk tid.

Beslutningen har været meget imødeset af både myndigheder og de lokale i byen Ferguson, da sagen er blevet tillagt stor symbolsk betydning.

Forberedt på kampe i gaderne

Myndighederne i Ferguson har forberedt sig på gadekampe i forbindelse med beslutningen om tiltalen. Især hvis, der ikke kom en tiltale.

Guvernør Jay Nixon erklærede i sidste uge undtagelsestilstand og aktiverede nationalgarden. Siden blev også 100 FBI-agenter sat ind i området. Samtidig er flere skoler blevet lukket og lokale handlende har lukket ned og sat brædder for vinduerne i forventning om mere vold.

Der har siden august været massive protester i byen - ikke mindst i dagene lige efter drabet, hvor ellers fredelige demonstrationer kammede over og endte i hærværk og vold mod politiet.

Sagen ses af den primært sorte befolkning som et eksempel på den racistiske behandling, de modtager af den hovedsageligt hvide politistyrke.

Meget forskellige udlægninger

Den 12 mand store jury blev nedsat for at afgøre, om den pågældende betjent var i sin gode ret til at skyde den ubevæbnede 18-årige Michael Brown.

Drabet skete 9. august i år, og der har været stor uenighed mellem politiet og øjenvidner om, hvad der præcist skete den skæbnesvangre aften.

Betjenten har selv forklaret, at Brown angreb ham og greb ud efter hans våben. Øjenvidner har på den anden side hævdet, at Brown havde hænderne oppe, da han blev skudt. Det har til gengæld aldrig været draget i tvivl, at Brown selv var ubevæbnet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk