Instagram-blær afslørede snyd med offentlige midler

Et amerikansk kongresmedlem er blevet afsløret i at ødsle offentlige midler efter en gennemgang af hans Instagram-billeder.

De mange ferie- og kendis-billeder på Aaron Schocks Instagram har afsløret hans private brug af skatte- og kampagnepenge. (© Instagram)

Kongresmedlem Aaron Schock fra staten Illinois har en populær Instagram-konto, hvor han deler forrygende billeder af rejser, privatfly og selfies med store kendisser.

Men de blærede billeder har nu fået ham i fedtefadet. Associated Press kan nemlig afsløre, at Schock har brugt skatte- og kampagnepenge på koncerter, private rejser og andre former for luksus.

Mediet har blandt andet sammenholdt hans bilag fra 2011 og fremefter med hans Instagram-konto og kan på den måde se, at pengene er blevet brugt i privat sammenhæng. De har også brugt lokalitetstjenesten fra billederne og hjemmesiden FlightAware til at få et overblik over hans reelle færden.

For eksempel har han været til koncert med popstjernen Katy Perry, hvilket han har opført i bilagene som en fundraising-event.

Er i forvejen i vælten i USA

Med de nuværende regler er det faktisk tilladt for Aaron Schock at bruge den slags penge på private rejser, men tidligere rejser var stadig ulovlige i 2013, inden reglerne blev ændret.

Derudover er det republikanske kongresmedlem i forvejen i vælten med andre sager, hvor blandt andre Office of Congressional Ethics har sat spørgsmålstegn ved hans etik.

For eksempel skulle han ulovligt have anmodet om donationer i 2012, og tidligere på måneden fik han to klager fra gruppen Citizens for Responsibility and Ethics in Washington. Ifølge dem skulle han nemlig have solgt sit hus til en kampagnedonor til tre gange husets reelle værdi, og så skulle han have modtaget gratis indretning til sit kontor, så det kunne ligne interiør fra tv-serien Downton Abbey.

Aaron Schock er nu begyndt at hyre advokater og kommunikationseksperter.