Internettet i Nordkorea er gået i sort

Internettet i det kommunistiske land har været lukket i de seneste 24 timer.

Den nordkoreanske leder Kim Jong-un må klare sig uden internet. (Foto: - © Scanpix)

Nordkoreanske internet-brugere må se på en sort skærm. Ifølge flere medier, heriblandt Reuters og CNN, er det kommunistiske land uden internet mandag.

- Vi kan bekræfte, at stort antal forbindelser er afbrudt, og at Nordkorea for øjeblikket er uden internet, siger en talsmand for CloudFlare, som overvåger netværk på globalt plan, til det britiske medie Mashable.

Forbindelsen til internettet har ifølge websitet North Korea Tech været forsvundet i det lukkede land i de seneste 24 timer. Samtidig skriver The New York Times, at internetforbindelsen har været ustabil i de seneste dage.

Hackerangreb mod Sony

Problemerne for det nordkoreanske net kommer efter den amerikanske præsident, Barack Obama, har annonceret, at USA vil svare igen på det hackerangreb, som Sony Pictures Entertainment var udsat for i november.

Her blev mailkorrespondancer, lønningslister, film og manuskripter blandt andet stjålet.

Det amerikanske forbundspoliti FBI har slået fast, at det var den nordkoreanske regering, som stod bag cyberangreb mod Sony.

Utilfredshed med film

Angrebet kommer som et svar på komediefilmen 'The Interview'. Plottet i filmen er en humoristisk parodi på regimet i Nordkorea og lederen Kim Jong-un.

Regimet i Nordkorea har afvist at stå bag angrebet mod Sony, men har samtidig advaret USA om, at man vil lamme amerikanske institutioner som Det Hvide Hus og Forsvarsministeriet Pentagon.

Hackerangrebet fil Sony til at droppe premieren på 'The Interview'. Selskaber overvejer nu, hvordan man kan vise filmen på andre platforme end i biograferne.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter