Tema Terrorangreb i Paris

Interpol råder til ekstra kontrol ved grænserne efter terror-anholdelse

Interpol frygter, at medskyldige til mistænkt for Paris-terror kan flygte efter anholdelsen.

Sådan så det ud i går, da den sårede Salah Abdeslam blev ført væk af politiet. (Foto: VTM via REUTERS TV © Scanpix)

Efter anholdelsen af den terrormistænkte Salah Abdeslam i går råder den internationale politienhed Interpol nu til ekstra årvågenhed ved grænserne.

Interpol advarer nemlig om, at anholdelsen af den 26-årige belgiskfødte mand, der er mistænkt for at stå bag terrorangrebet i Paris i november, kan betyde, at medskyldige vil forsøge at flygte fra Europa eller andre steder, som der står i pressemeddelelsen.

Terrorangreb i Paris

130 personer blev fredag d. 13. november dræbt ved skud- og bombeangreb seks forskellige steder i Paris. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

- Belgien skal lykønskes med anholdelsen af Salah Abdeslam, men det er kun en brik i et større puslespil, siger Interpols generalsekretær, Jürgen Stock, i pressemeddelelsen.

I en besked til alle medlemslande råder Interpol til, at landene forbedrer kontrollen ved grænserne ved blandt andet at gøre brug af Interpols database over stjålne og mistede rejsedokumenter, den såkaldte SLTD-database.

Den indeholder blandt andet information om 250.000 stjålne og mistede syriske og irakiske pas. Også et syrisk pas, som blev fundet ved Stade de France efter Paris-terrorangrebet, kunne findes i denne database.

- Mens det er for tidligt at spekulere på, i hvilken retning efterforskningen går, vil alle med tråde til Abdeslam være bekymrede for, at deres opholdssted kan blive afsløret, og dermed vil de måske forsøge at flygte for at undgå anholdelse, siger generalsekretæren.

Ved at tjekke rejsendes dokumenter op imod Interpols databaser kan landene bedre undgå, at 'mistænkte slipper gennem nettet', udtaler Interpols generalsekretær.