Interrail fylder 40 år

Det er i dag 40 år siden, at backpackere kunne købe den første Interrail-billet i europæiske billetautomater.

Det er nu 40 år siden, backpackere i Europa kunne købe deres første Interrail-billet.

For præcis 40 år siden blev konceptet Interrail introduceret for unge backpackere. Den 1. marts 1972 kunne studerende og backpackers under 21 købe sig adgang til Europas togskinner gennem én eneste billet.

I dag kan alle - både studerende, familier og virksomhedsrejsende - købe en Interrail-billet.

Pas giver adgang til flere lande

- Interrail har længe været forbundet med unge mennesker, men i dag har det klart udviklet sig til et produkt for alle aldersgrupper, siger Eurail Groups marketingsdirektør, Ana Dias e Seixas i en pressemeddelelse.

I 1972 startede initiativet som et midlertidigt forsøg. Men billetterne blev så populære, at de stadig kan købes den dag i dag.

Dengang kunne backpackerne med et Interrail-pas rejse i 20 forskellige lande. I dag kan de rejsende stige af på perroner i hele 30 lande i Europa.

Danmark er populært

Interrail-passagerernes top tre-lande er Tyskland, Frankrig og Italien, men lige bagefter kommer Danmark, Schweiz, Østrig, Sverige og Holland.

I 2011 rejste 248.000 passagerer med Interrail-billetter. Og Ana Dias e Seixas forstår godt, at rejseformen har vundet indpas hos de rejsende.

- At rejse med toget er romantisk, mens det tilbyder også de rejsende en stor frihed og uafhængighed. Vi er glade for, at alle aldersgrupper og målgrupper tager på Interrail i dag, og vi vil fortsætte med at appellere til alle grupper, siger hun.

Blandt passagererne i 2011 var knap 79 procent af dem unge under 26 år, mens 17 procent var familier og knap 4 procent var seniorer.

Facebook
Twitter