Irak dømmer 40 til døden for massakre på soldater i Tikrit

En domstol i Bagdad har fundet 40 af 47 tiltalte skyldige i medvirken til massakren ved Tikrit.

Irakiske sikkerhedsstyrker ved floden Tigris i byen Tikrit. som de døde soldater menes at være blevet smidt ud i (akrivfoto). (Foto: Thaier Al-Sudani © Scanpix)

En irakisk domstol har dømt 40 personer til døden for nedslagtningen af flere hundrede irakiske soldater på en tidligere amerikansk base i 2014.

Domstolen i Bagdad fandt 40 af 47 tiltalte skyldige i medvirken til massakren "Speicher" - opkaldt efter navnet på basen.

Jihadisterne tilbageholdt rekrutterne på basen, før de dræbte dem.

Det er tidligere kommet frem, at omkring 1.700 soldater, størstedelen shiamuslimer, blev dræbt i Camp Speicher, der ligger nær byen Tikrit.

Under et tidligere retsmøde i forlængelse af massakren viste dommeren grynede billeder fra videooptagelser af nedslagtningen.

Han spurgte de tiltalte, om det var dem på billederne. Flere af de anklagede sagde, at de slet ikke var i nærheden af Tikrit den pågældende dag. Andre sagde, at de aldrig har haft adgang til en advokat.

Irakiske soldater og shiamilitser generobrede Tikrit fra Islamisk Stat i marts sidste år.

I 2014 offentliggjorde Islamisk Stat videooptagelser, der viser nogle af de tilfangetagne soldater, som bliver skudt og skubbet i Tigris-floden.

/ritzau/Reuters