Irak:100 halshuggede civile fundet i massegrav i Mosul

Irakiske styrker har i dag fundet ligene af 100 civile syd fra Mosul.

Ved en skole lige uden for byen Hammam al-Alil har irakiske styrker gjort et uhyggeligt fund. (Foto: Thaier Al-Sudani © Scanpix)

En massegrav med ligene af 100 halshuggede civile er i dag fundet i byen Hammam al-Alil syd fra IS-bastionen Mosul i Irak.

Det skriver det irakiske militær i en erklæring ifølge CNN.

Det var irakiske sikkerhedsstyrker, der gjorde det uhyggelige fund ved en landbrugskole i udkanten af Hamman al-Alil, efter man havde genvundet byen fra Islamisk Stat tidligere på dagen.

- Bander af IS-militante fortsætter med at udøve krigsforbrydelser mod vort folk, skriver militæret i erklæringen.

Ifølge CNN står der videre i erklæringen, at man har sendt specialstyrker til stedet for at efterforske drabene.

Massegrave fundet før

Det er ikke første gang, at man finder massegrave med civile ofre af sunni-terrorgruppen. Et af de værste tilfælde var i november sidste år, hvor irakiske styrker fandt en massegrav med ligene af 123 civilie, efter Islamisk Stat var blevet drevet ud af den irakiske by Sinjar.

Kampen om Mosul - som betegnes som Islamisk Stats de facto-hovedstad i Irak - har været i gang i tre uger, og den vestligt ledede koalition vinder langsomt frem. I dag har de irakisk-kurdiske Peshmerga-styrker nået ind i centrum af byen Bashiqa 13 kilometer nordøst fra Mosul med hjælp fra luftangreb udført af den internationale koalition, skriver nyhedsbureauet dpa.