Iraks hær forbereder ny offensiv i det vestlige Mosul

De irakiske styrker er nu parat til også at forsøge at tilbageerobre den vestlige del af af byen Mosul.

Kampen om den østlige del af byen Mosul var hård, og nu forbereder Iraks hær sig på også at indtage den vestlige del fra Islamisk Stat. (Foto: Dimitar Dilkoff © Scanpix)

Irakiske styrker er begyndt at forberede en offensiv mod Islamisk Stat i den vestlige del af storbyen Mosul, siger den øverstbefalende for militærets operationer i området.

De irakiske styrker har generobret hele den østlige del af Mosul fra Islamisk Stat, meddelte en ledende irakisk general i sidste uge.

Det betyder, at bydelen på den østlige bred af floden Tigris igen er på den irakiske stats hænder.

- Den Folkelige Mobilisering forbereder en operation i de næste to eller tre dage til at slutte op bag operationen med at indtage den højre flodbred - på den vestlige side af Tigris, siger general Abdul Ameer Rasheed Yarallah til en tv-station i regionen, Mosuliya TV.

Den Folkelige Mobilisering er en koalition af overvejende irakisk-trænede shiamuslimske grupper. Den blev dannet i 2014 for at tage del i krigen mod Islamisk Stat. Sidste år blev den officielt en del af Iraks væbnede styrker.

Det tog militæret 100 dage at indtage den østlige del af Mosul.

Slaget om storbyen vist sig at være uhyre vanskeligt, selv om der er store forskelle i styrke mellem koalitionen og ekstremisterne i Islamisk Stat.

Den vestlige del af Mosul er tættere befolket end den østlige. Den består af mange snævre stræder, hvor kampvogne og tunge militære køretøjer ikke kan komme frem.

/ritzau/

Facebook
Twitter