Iraks udenrigsminister beder FN om hjælp

Iraks udenrigsminister bad i aftes FN's sikkerhedsråd om at stoppe skænderierne over krigen, som væltede Saddam Hussein, og i stedet samles om at hjælpe med at genopbygge det krigshærgede land.

Iraks udenrigsminister bad i aftes FN's sikkerhedsråd om atstoppe skænderierne over krigen, som væltede Saddam Hussein, og istedet samles om at hjælpe med at genopbygge det krigshærgedeland.

I talen til Sikkerhedsrådet beskyldte Hoshyar Zebari FN for athave svigtet det irakiske folk ved ikke at have sat en stopper for35 års tyranni under Saddam Hussein.

FN's generalsekretær Kofi Annan efterlyste større klarhed over,hvad irakerne og den amerikanskledede koalition forventer af FN, såorganisationen kan vurdere om arbejdet står i forhold til denrisiko FN-medarbejderne er udsat for.

FN trak i oktober hele sin stab af udenlandske medarbejdere udaf Irak efter to bomber mod FN's hovedkvarter i Bagdad og en rækkeangreb på humanitære organisationer. En kraftig bombe dræbte 19.august 22 mennesker ved FN-hovedkvarteret, blandt andre FN'sudsending Sergio Vieira de Mello.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter