Iran beder dukker dække sig til

Irans politi advarer butikker mod at udstille mannequiner med kurver eller uden slør. Dukkerne er en trussel mod moralen.

Iran har i forvejen strenge regler for, hvordan landets kvinder skal klæde sig. Men nu har det islamiske styre udvidet reglerne til også at gælde dukker.

I et brev offentliggjort i en af de statsejede aviser indskærper styret, at landets mannequin-dukker skal dækkes bedre til.

Forbud mod sexede kurver

- Brugen af usædvanlige mannequiner, der afslører kropskurver eller hoveder uden hijab (muslimsk tørklæde, red.), er forbudt at bruge i butikker, skriver det religiøse politi i meddelelsen.

Det religiøse politi mindede samtidig om, at mænd ikke bør sælge kvindeundertøj i Iran, ligesom det også er upassende at vise modeller med slips eller butterfly. De sidste halsbeklædninger er ifølge det iranske politi eksempler på vestlig indflydelse, der bør undgås.

Nej til vestligt hår

Irans religiøse politi har, siden præsident Mahmoud Ahmedinejad kom til magten i 2005, strammet reglerne for påklædning i Iran.

Tidligere er folk blandt andet blevet stoppet af politiet, fordi de havde for vestlige frisurer med for meget voks i håret.

Facebook
Twitter