Iran tilbageholder amerikanske fartøjer og besætning

To fartøjer og dens besætninger fra den amerikanske flåde er blevet tilbageholdt i Iran, oplyser Pentagon tirsdag aften dansk tid.

USA mistede tidligere tirsdag kontakten til to fartøjer fra den amerikanske flåde, oplyser en talsmand fra Pentagon. (Foto: US Navy © Scanpix)

Pentagon oplyser, at Iran har forsikret, at besætningerne straks vil blive løsladt og få lov til at fortsætte rejsen i Den Persiske Golf.

Det skriver Reuters.

Det amerikanske forsvarsministerium oplyser, at man tidligere tirsdag mistede kontakten med to små, amerikanske fartøjer, da de sejlede fra Kuwait mod Bahrain.

Flere medier skriver, at der tilsyneladende opstod tekniske problemer om bord på et af skibene, hvilket fik dem til at vende om, hvorefter de blev samlet op af iranske styrker.

Den iranske udenrigsminister Mohammad Javad Zarif har dog forsikret den amerikanske udenrigsminister John Kerry om, at besætningen straks får lov til at sejle videre.

Ifølge AP ringede Kerry personligt til den iranske udenrigsminister, da han blev informeret om episoden. De har to har arbejdet tæt sammen de seneste tre år frem mod ophævelserne af atomsanktionerne mod landet.