Iran: Vi er klar til at ødelægge enhver, der angriber os

Det iranske militær er klar til "ethvert scenarie", lyder det fra Revolutionsgardens leder.

Leder af Irans Revolutionsgarde, Hossein Salami, advarede i dag USA og dets allierede om "at være forsigtige". (Foto: ABEDIN TAHERKENAREH © Scanpix)

Iran er klar til at ødelægge enhver, der forsøger at angribe landet.

Sådan lyder det i dag fra lederen for landets Revolutionsgarde, general Hussein Salami, i en udtalelse til Irans stats-tv. Det skriver blandt andre Reuters.

- Vores parathed til at besvare enhver aggression er definitiv. Vi vil aldrig tillade krig at komme ind i vores land. Vi vil forfølge enhver, der angriber os. Vi vil forfølge dem, til de er ødelagt, lyder det ifølge BBC fra generalen.

Han advarer samtidig USA og dets allierede om at være "forsigtige og ikke begå fejl".

Udtalelsen kommer, efter USA i nat meddelte, at man har i sinde at sende amerikanske tropper til Saudi-Arabien som støtte til landets luft- og missilforsvar. Den meddelelse kom få timer efter, at præsidenten havde annonceret nye sanktioner mod Iran, denne gang mod landets nationalbank.

Anklager om olie-angreb

Irans skarpe udtalelser er endnu en eskalering i den verserende konflikt mellem Iran og USA, som tog sin start, da USA's præsident, Donald Trump, sidste år trak sig ud af den internationale atomaftale, der blev indgået med Iran i 2015.

Konflikten er blevet yderligere skærpet indenfor den seneste uge, efter et olieanlæg og et oliefelt i Saudi-Arabien, som er allieret med USA, i lørdags blev ramt af et drone- og missilangreb. Angrebet satte en midlertidig stopper for halvdelen af landets olieproduktion.

Både USA og Saudi-Arabien mistænker Iran for at stå bag angrebet - en anklage, som Iran afviser.

Houthi-oprørere fra Yemen, som med iransk støtte bekæmper en saudisk-ledet koalition i den verserende krig i Yemen, har ellers taget ansvar for angrebet. De slog samtidig fast, at de har tænkt sig at fortsætte med at angribe olieproduktionen i Saudi-Arabien i fremtiden.

Den plan lader dog til at være skrinlagt for nu.

I hvert fald meddelte en leder for oprørerne ifølge AP i dag, at man indtil videre indstiller samtlige drone- og missilangreb mod Saudi-Arabien.

- Vi annoncerer hermed enden på angreb mod kongeriget Saudi-Arabien med droner og missiler. Vi afventer deres svar, en lignende annoncering om en afslutning af luftangreb på vores yemenitiske territorium, lød det ifølge AP fra lederen af houthiernes politiske råd, Mahdi al-Mashat.

Saudi-Arabien har endnu ikke svaret på oprørernes opfordring.