Irans præsident besøger både Frankrig og Italien

Efter ophævelsen af sanktioner mod Iran kommer præsident Hassan Rouhani næste uge til Rom og Paris.

Den iranske præsident Hassan Rouhani skal på charmeoffensiv i Europa, efter sanktionerne mod Iran er faldet, og relationerne til vesten i den grad blødet op. (Foto: handout © Scanpix)

Irans præsident, Hassan Rouhani, skal i næste uge på besøg i Frankrig og Italien på sin første Europa-rejse, efter sanktionerne mod Iran er blevet ophævet.

Rouhani besøger Italien den 25. januar. I Rom skal han have møder med både Italiens præsident og landets premierminister samt erhvervsledere. På andendagen af sit møde skal han mødes med pave Frans, oplyser en diplomatisk kilde til Reuters.

Det forrige officielle besøg i Vatikanet foretaget af en iransk præsident var i 1999, da Mohammad Khatami mødtes med pave Johannes Paul II.

Khatami deltog også i pave Johannes Pauls begravelse i 2005.

27. januar rejser Rouhani videre til Frankrig.

/ritzau/Reuters

  • Rouhani skulle oprindeligt have besøgt Rom og Paris i midten af november, men turen blev aflyst på grundt angrebene i Paris 13. november.
  • Imidlertid kom der meldinger to dage før Paris-angrebet om, at Rouhani havde aflyst dele af programmet i Paris, fordi præsident François Hollande havde planlagt en statslig middag med alkohol på menuen.