Irans præsident i valgdebat på tv

Irans præsident Mahmoud Ahmadinejad skrev i aftes historie ved at være den første siddende præsident, der deltager i en tv-transmitteret valgdebat.

Irans præsident - her set ved en anden lejlighed - fik nogle sandheder at vide ved gårsdagens valgdebat. (Foto: Atta Kenare © Scanpix)

Det ellers så lukkede Iran er måske blevet en smule mindre lukket, efter at Irans præsident Mahmoud Ahmadinejad i aftes deltog i valgdebat på tv.

Det er første gang en siddende præsident deltager i sådan en debat.

Underminerer irans værdighed

Præsident Mahmoud Ahmadinejad sad over for en af sine modkandidater, Mir Hossein Mousavi, som startede med at kritisere præsidentens udfarende stil på den internationale scene.

Den har ifølge Mousavi undermineret Irans værdighed. Han rettede også kritik mod Ahmadinejad for at have slået ned på studenterprotester, rapporterer BBC.

I den usædvanligt livlige debat svarede Ahmadinejad igen med at dadle Mousavi for at have ladet sin kone føre kampagne for sig, og præsidenten beskyldte desuden hans kone for slet ikke at have de rette kvalifikationer til at bestride sit job som universitetsprofessor.

Det iranske præsidentvalg løber af stablen den 12. juni.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk