Iransk embedsmand: USA vil udveksle fængslet journalist

Tågeslør spreder sig over sagen om iransk-amerikansk reporter, der er dømt for spionage i Iran uden straf.

Washington Post-journalisten Jason Rezaian er blevet dømt for spionage af Iran, hvor han også sidder fængslet. (Foto: ZOEANN MURPHY/WASHINGTON POST © Scanpix)

Unavngivne amerikanere har kontaktet Iran for at opnå en aftale om en udveksling af Washington Post-journalisten Jason Rezaian og andre fanger, oplyser en højtstående iransk embedsmand søndag.

- Nogle amerikanere kontakter os fra tid til anden og beder os om at udveksle ham med andre fanger, men straffen er endnu ikke offentliggjort, siger retstalsmand Gholamhossein Mohseni Ejel ifølge det iranske nyhedsbureau Fars.

Ejel kom ikke ind på, hvilke fanger der kunne være tale om, ligesom han heller ikke nævnte, hvad amerikanerne kunne tænkes at give i bytte til gengæld for at løslade Rezaian, der er dømt og fængslet i Iran for spionage.

Den iranske parlamentsformand, Ali Larijani, har antydet muligheden for, at Rezaian kan blive frigivet til gengæld for udveksling med iranske fanger i USA.

Andre iranske myndighedspersoner har nedtonet muligheden for en sådan udveksling.

En embedsmand i Det Hvide Hus er blevet bedt om en kommentar, men det er han ikke meget for:

- Vi har ikke kommentarer til enhver offentlig udtalelse fra iranske embedsmænd om vores tilbageholdte eller savnede statsborgere. Vi gør fortsat alt, hvad der står i vores magt, for at få hentet vores statsborgere hjem.

/ritzau/