Iransk militærparade angrebet: Flere meldes dræbt

Militærparaden markerede årsdagen for begyndelsen på den blodige krig mellem Irak og Iran.

Angrebet skete i byen Ahvaz i det sydvestlige Iran

Ifølge iranske medier er flere dræbt og såret, efter at en militærparade i i den sydvestlige by Ahvaz er blevet angrebet i dag.

Paraden er en af flere landet over, som markerer 38-årsdagen for starten på landets krig med daværende diktator Saddam Husseins Irak fra 1980 til 1988.

Ifølge flere medier var der flere angrebsmænd, som beskød paraden fra en nærliggende park. Skudepisoden skal have varet 10 minutter, og angrebsmændene var iført soldateruniformer, ifølge BBC.

Samme medie skriver, at sårede soldater blev bragt i sikkerhed, og at iranske sikkerhedsstyrker nu har kontrol med situationen.

Det iranske nyhedsbureau FARS skriver derimod, at der var tale om to angrebsmænd, som skød fra en forbipasserende motorcykel.

20 soldater såret

Ifølge AP, som citerer det iranske nyhedsbureau Irna, blev samlet 20 soldater såret i angrebet. Ifølge det iranske nyhedsbureau Tasnim er mindst otte medlemmer af den iranske revolutionsgarde dræbt.

På iransk statsfjernsyn blev angrebsmændene ifølge Al Jazeera omtalt som "Takifiri-skudmænd", en betegnelse som tidligere er blevet brugt om IS.

Ahvaz er hovedstad i Irans olierrige Khuzestan-provins. Her har der tidligere været jævnlige angreb på olieindustriens infrastruktur.

Byen var også blandt de steder, som oplevede store demonstrationer mod den iranske regering sidst i 2017 over faldende levestandarder.

Den 7. juni i 2017 angreb IS parlamentet i Teheran og den krypt, der indeholder ayatollah Ruhollah Khomeinis grav. Her blev 18 dræbt og 50 året