Irsk minister vil gøre det lovligt at have hash i lommen

Ny irsk minister mener, at stofmisbrugere hører hjemme i sundhedssystemet og ikke i fængsel. Han vil se på at gøre cannabisbrug straffrit.

Irlands nye minister for narkotikastrategi vil undersøge muligheden for at afkriminialisere hash. (© Colourbox)

Den nyindsatte irske Minister of State med ansvar for narkotikastrategi, Aodhán Ó Ríordáin, vil undersøge, om det er en god ide at afkriminalisere det euforiserende stof cannabis. Det skriver Irish Times.

Irlands nationale narkotikastrategi udløber i 2016, og Aodhán Ó Ríordáins mener, at Irland skal tænke anderledes omkring stofmisbrug denne gang.

- Jeg tror, at en person med misbrugsproblemer bør varetages af sundhedssystemet og ikke af det kriminaljuridiske system. Det, tror jeg folk - vagter og fængselssystemet - vil give mig ret i, siger han til den irske avis.

Skal diskuteres ordentligt

Han understreger, at der er stor forskel på at afkriminalisere og legalisere et stof.

- Vi skal have en ordentlig diskussion om det her, før alarmklokkerne begynder at ringe hos folk, siger han.

Ministeren har ifølge Irish Times set effekten af stoffer i sit arbejde som skoleinspektør i den hårdt ramte nordlige del af Dublin og er blevet berørt af det.

- Når du ser, hvad stoffer gør, og hvad det gør ved børn. De har stjålet hele generationer. Og de videregiver en hel række problemer, som børnene skal slås med resten af livet.

Forslaget modtages varmt

Forslaget er ifølge Irish Examiner blevet varmt modtaget af paraplyorganisationen Citywide, der arbejder med stofmisbrug i lokalsamfundene.

- Minister Ó Ríordáin har tidligere vist, at han støtter lokalsamfund, der kæmper med problemer relateret til stofmisbrug. Vi tror på, at han vil tilføre et lederskab, der er nødvendigt for at gøre noget ved stofproblemerne, siger Joan Byrne fra Citywide til Irish Examiner.

Ministeren prøvede angiveligt selv cannabis som studerende i Amsterdam.

FacebookTwitter