Isbjerg kom i vejen for mad: 150.000 pingviner er døde

Det er knap så stort som Fyn og har blokeret pingvinernes adgang til det åbne hav på Antarktis. Det kan ende med, at resten af kolonien uddør.

Der er kun 10.000 pingviner tilbage, og allerede om 20 år kan hele kolonien være uddød. (Foto: STRINGER © Scanpix)

En stor koloni af pingviner i Cape Denison på Antarktis er ramt af en katastrofe, der kan blive hele koloniens død.

For få år siden var der omkring 160.000 pingviner i Cape Denison i Commonwealth Bay. Nu har forskere på det australske universitet i New South Wales undersøgt pingvinbestanden i bugten, og der er alarmerende oplysninger.

Avisen The Guardian skriver, at der nu kun er omkring 10.000 pingviner tilbage, og forskerne, der kommer fra universitetets Center for Forskning i Klimaforandringer, siger, at kolonien af pingviner måske vil være helt væk om 20 år.

Skal vralte langt efter mad

Katastrofen ramte pingvinkolonien i 2010.

Da blev deres kolde idyl forandret, da et kæmpe isbjerg duvede ind i bugten, hvor pingvinerne opholder sig, og lukkede for adgangen til det åbne hav og mad.

Isbjerget er ifølge den britiske avis 2.900 kvadratkilometer - en smule mindre end Fyn.

Ifølge de australske forskere må pingvinerne nu vralte 60 kilometer af sted for at finde åbent hav og dermed fisk som er deres føde.

Det kæmpe store isbjerg lå ifølge The Guardian i farvandet ved Commonwealth Bay i henved 20 år, inden naturen sendte det ind i bugten, hvor det satte sig fast med de katastrofale følger for mange tusinder pingviner.

/ritzau/