Islam er nu verdens største religion

Der er flere muslimer i verden, end der er katolikker, og dermed er Islam nu verdens største religion. Det skriver Vatikanets avis.

Paven har ikke noget at juble over. Hans religion er ikke længere verdens største. Det er Islam. (Foto: FILIPPO MONTEFORTE © Scanpix)

Der er 1,13 milliarder katolikker i verden - og der er endnu flere muslimer. Det hævder Vatikanet nu.

Vittorio Formenti, som har stået bag Vatikanets årbog, forklarer i et interview til Vatikanets avis L'Osservatore Romano, at mens tallet for katolikker er nogenlunde stabilt, stiger antallet af muslimer på verdensplan.

- For første gang i historien er vi ikke længere størst: Muslimerne har overgået os, siger han.

Muslimer får mange børn

Ifølge Vatikanets data, er 17,4 procent af verdens befolkning katolikker mens hele 19,6 procent er muslimer.

Og Vittorio Formenti er ikke i tvivl om årsagen.

- Det er fordi, at mens muslimske familier som bekendt bliver ved med at få mange børn, så får kristne i modsætning familier færre og færre, mener han.

Margen af usikkerhed

Tallene stammer fra 2006. Data om den muslimske befolkning er blevet udarbejdet seperat og videregivet til FN fra de forskellige muslimske lande selv. Derfor understreger Formenti, at Vatikanet alene kan stå inde for deres egne tal - altså for den kristne procentdel.

Ser man på kristendommen som helhed, og altså ikke alene på katolikker, så er hele 33 procent af verdensbefolkningen kristne, forklarer han.

Facebook
Twitter