Islamisk Stat frigiver video med Paris-terrorister

I videoen truer Islamisk Stat blandt andet Storbritannien på grund af dets luftangreb i Syrien.

Islamisk Stat har angiveligt frigivet en video, der viser de otte gerningsmænds sidste besked før angrebet på Paris i november, hvor 130 personer blev dræbt. (Foto: Alain Jocard © Scanpix)

Islamisk Stat har søndag frigivet en video, der angiveligt viser optagelser af terroristerne fra angrebene i Paris i november, mens de stadig befandt sig i Syrien og Irak.

Det skriver direktøren for overvågningsgruppen Site, Rita Katz, på Twitter.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters, som ikke har kunnet verificere videoens ægthed, forklarer fortælleren i videoen, at det er de ni terroristers sidste besked.

- Dette er de sidste beskeder fra de ni løver af kalifatet, som blev mobiliseret fra deres huler for at tvinge et helt land, Frankrig, i knæ, lyder det angiveligt.

Den formodede bagmand bag angrebene, Abdelhamid Abaaoud, skulle også optræde i videoen med en trussel rettet mod Vesten.

- Vi vil ikke stoppe med at bekæmpe jer, siger Abaaoud i videoen ifølge Site-direktøren.

Videoen var ifølge Reuters uploadet på IS’ officielle kanal og viser flere af Paris-terroristerne iført camouflagetøj i en ørken, hvor flere IS-fanger også henrettes.

Ifølge Rita Katz viser videoen, at de fleste af Paris-angrebsmændene brugte tid i IS-lejre i Irak eller Syrien forud for deres terrorangreb.

I videoen truer Islamisk Stat indirekte Storbritannien på grund af landets luftangreb i Syrien samt premierminister David Camerons støtte til Frankrig under terrorangrebet på Paris, skriver Rita Katz på Twitter.

Facebook
Twitter