Islamisk Stat halshugger endnu en amerikansk journalist

Ifølge flere medier har Islamisk Stat offentliggjort en video, hvor de angiveligt halshugger den tilfangetagne Steven Sotloff.

Steven Sotloff forsvandt i Syrien i 2013. (© Scanpix)

Den islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS) har ifølge nyhedsbureauet AP offentliggjort en video, hvori de angiveligt halshugger endnu en amerikansk journalist.

Journalisten skulle angiveligt være Steven Sotloff, som IS truede med at dræbe i den forrige video, hvor en anden amerikansk journalist, James Foley, også blev halshugget.

I videoen, som har fået titlen "Endnu en besked til USA", truer IS, ifølge Reuters, også et britisk gidsel.

Ifølge New York Times skulle IS holde yderligere to amerikanere til fange.

Det Hvide Hus har ikke bekræftet

Ifølge BBC kan Det Hvide Hus endnu ikke bekræfte ægtheden af den udsendte video.

På et pressemøde forklarer talsmand Josh Earnest, at videoen vil blive analyseret nøje af regeringen og efterretningsfolk.

- Vores tanker og bønner er først og fremmest med hr. Sotloff og hr. Sotloffs familie og dem der arbejde med ham, siger Josh Earnest.

I det amerikanske udenrigsministerium i Washington siger talsmand Jen Psaki, at en analyse af videoen vil blive gennemført så hurtigt som muligt for at afklare, om videoen er ægte.

- Hvis denne video er ægte, væmmes vi af denne brutale handling, der tager livet af endnu en uskyldig amerikansk borger, siger Jen Psaki ifølge AP.

Betaler prisen for indgreb

Steven Sotloff arbejdede som freelancejournalist for blandt andet Time Magazine og blev sidst set i Syrien tilbage i 2013.

I videoen siger Steven Sotloff i følge Reuters, at han "betaler prisen" for USA's indgreb i Irak.

Bøddel taler med britisk accent

Ifølge AP skulle den maskerede person, der angiveligt halshugger Steven Sotloff, forklare, at henrettelsen sker som gengæld for amerikanske bombeangreb mod IS i Irak.

- Jeg er tilbage Obama, og jeg er tilbage på grund af din arrogante udenrigspolitik i forhold til Islamisk Stat, siger bødlen ifølge New York Times

Ifølge Washington Post skulle bødlen tale med britisk accent. Det samme gjorde sig gældende for den person, der henrettede James Foley.