Islamisk Stat ødelægger endnu et tempel i Palmyra

Den største bygning i den syriske oldtidsby Palmyra er delvist ødelagt af Islamisk Stat, siger observatør.

  • Tidligere på måneden sprængte den militante gruppe et andet tempel i luften, det omkring 2000 år gamle Baal Shamin-tempel. (Foto: - © Scanpix)
  • Eksperter har betegnet disse ødelæggelser som en krigsforbrydelse. Her ses Baal Shamin templet indefra. (Foto: STRINGER © Scanpix)
1 / 2

Islamisk Stat har ødelagt en del af Bel-templet i den syriske oldtidsby Palmyra, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder til Reuters.

Det er ikke klart, præcis hvor omfattende ødelæggelserne er, siger organisationen, som har oplysningerne fra sine kontakter i Syrien.

Bel-templet er den største og en af de bedst bevarede ruiner i oldtidsbyen Palmyra, som er på Unescos liste over verdensarv.

- En krigsforbrydelse

Turist-sitet "Come To Syria" beskriver Bel-templet som "afgjort den vigtigste religiøse bygning fra det første århundrede i Mellemøsten".

Tidligere på måneden sprængte den militante gruppe et andet tempel i luften, det omkring 2000 år gamle Baal Shamin-tempel. Eksperter har betegnet disse ødelæggelser som en krigsforbrydelse.

Islamisk Stat erobrede Palmyra i maj, og siden har de arkæologiske myndigheder i det borgerkrigshærgede Syrien - og mange andre uden for landet - frygtet, at de yderliggående jihadister ville ødelægge det gamle Palmyra.

Sælger antikviteter

Sådan er det gået flere andre steder, hvor IS er trængt frem i Syrien og i nabolandet Irak.

Her har gruppen enten sprængt værdier fra oldtiden i luften eller solgt antikviteter for at finansiere sin militante kamp.

/ritzau/Reuters