Islamisk Stat offentliggør video af drab på 21 egyptere

Videoen har bredt sig i tweets fra en hjemmeside, der støtter Islamisk Stat.

Islamisk Stat har søndag offentliggjort en video, der viser, hvordan 21 kristne egyptere, der var blevet kidnappet i Libyen, får halsen skåret over. (Foto: ISLAMIC STATE VIDEO / HANDOUT © Scanpix)

Islamisk Stat har søndag offentliggjort en video, der viser, hvordan 21 kristne egyptere, der var blevet kidnappet i Libyen, får halsen skåret over.

De 21 var egyptiske gæstearbejdere, der tidligere er blevet kidnappet i Sirte i Libyen.

I videoen ser man militante islamister i sort marchere fangerne, der var i håndjern og orange fangedragter, ned på en strand.

Der bliver de tvunget ned på knæ og halshugget.

"En besked skrevet med blod"

Videoens ægthed er endnu ikke blevet vurderet. Men Libyens parlament har allerede lørdag bekræftet over for den egyptiske Daily News, at de 21 kristne egyptere er døde.

Videoen optræder med logoet for al Hayat, der er Islamisk Stats mediecenter, i et tweet fra en website, der støtter Islamisk Stat, men endnu har ingen vurderet dens ægthed.

Den er cirka fem minutter lang med en tekst, der proklamerer: "Korsets folk, tilbedere af den fjentdlige egyptiske kirke".

Der var derfor allerede spekulationer fremme, da IS varslede "en besked skrevet med blod - til korsets nation", at det netop drejede sig om de kidnappede kristne egyptere.

Tusinder af egyptere er rejst til Libyen for at arbejde, siden det arabiske forår sprang ud i Libyen i 2011, selv om regeringen har rådet dem til ikke at rejse til et af de farligste lande i regionen.

De 21 gæstearbejdere blev bortført i januar.

Facebook
Twitter