Islamisk Stat opfordrede til blodig ramadan - og fik det

Mindst 278 mennesker er blevet dræbt i Islamisk Stats navn under den muslimske fastemåned.

Irakere samles på det sted, hvor en selvmordsbomber - angiveligt med forbindelse til Islamisk Stat - natten til søndag dræbte mindst 165 mennesker. (Foto: AHMAD AL-RUBAYE © Scanpix)

Terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS) har fået opfyldt ønsket om en voldelig ramadan.

Kort før begyndelsen på den muslimske fastemåned opfordrede en talsmand for terrorbevægelsen til angreb på "ikke-troende" verden over. Og det er sket.

Først i Orlando, hvor 29-årige Omar Mateen den 12. juni dræbte 49 mennesker på natklubben Pulse i Orlando, Florida. Fra gerningsstedet ringede han til politiet og fortalte, at han handlede på vegne af IS.

16 dage senere blev Atatürk-lufthavnen ved Istanbul ramt af et angreb med flere eksplosioner, hvor tre mænd skød med Kalashnikov-rifler. 42 mennesker blev dræbt. Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, sagde kort efter angrebet, at Islamisk Stat stod bag, og i lørdags blev personer med tilknytning til terrorbevægelsen anholdt.

I fredags blev 22 dræbt, da seks unge, bevæbnede mænd troppede op på en café i bangladeshiske hovedstad, Dhaka. De dræbte 20 gidsler og to betjente, inden de selv blev dræbt. Islamisk Stat har taget skylden for angrebet, men myndighederne i Bangladesh har kategorisk afvist, at den militante gruppe står bag.

Islamisk Stat har også taget skylden for det angreb, der natten til søndag kostede mindst 165 mennesker livet i Bagdad. Angrebet ramte shopping- og restaurantområdet Karrada, hvor mange mennesker var på gaden for at spise under ramadanen.

Alle angreb er faldet efter førnævnte udtalelse fra en talsmand fra Islamisk Stat.

- Ramadanen, måneden for erobring og jihad (hellig krig, red.). Forbered jer, vær klar... på at gøre det til en måned med rædsel for de ikke-troende overalt, lød det ifølge blandt andre CNN fra Abu Mohamed al-Adnani på en lydoptagelse tilbage i slutningen af maj.

Også op til ramadanen i 2015 opfordrede Abu Mohamed al-Adnani til at angribe vantro og meget gerne vestlige mål. Ramadanen slutter - afhængigt af hvor du er i verden - i løbet af det kommende døgn.

Facebook
Twitter