Islamisk Stat tager skylden for angreb i Berlin

Terrororganisationen hævder, at de står bag lastbilangreb på julemarked.

Den 23-årige mand, der i går blev anholdt efter angrebet på julemarkedet i Berlin, er her til aften blevet løsladt. Politiet anser ham ikke længere som mistænkt. (Foto: ODD Andersen © Scanpix)

Terrororganisationen Islamisk Stat hævder at stå bag lastbilangrebet på et julemarked i Berlin, der i går dræbte 12 mennesker og sårede over 40.

Det skriver det IS-relaterede medie Amaq.

Ifølge DR's mellemøstkorrespondent, Michael S. Lund, ligner formen på meddelelsen om angrebet i Berlin de meddelelser, som Amaq har sendt ud i forbindelse med tidligere IS-angreb.

Michael S. Lund mener derfor, at meldingen er troværdig. Blandt andet fordi mediet ikke i nyere tid har taget fejl, når det handlede om IS-angreb.

- De venter normalt, til de er sikre på, at det er en af deres folk, der har stået bag, siger han og tilføjer, at Amaq er et rent talerør for IS.

- Man skal lægge det i det, at IS selv føler sig overbevist om, at det er en af deres sympatisører, der står bag, siger han.

Michael S. Lund understreger, at det ikke nødvendigvis betyder, at IS har haft noget med planlægningen af angrebet at gøre. Gerningsmanden kan godt blot være en med sympati for terrororganisationen.

Gerningsmand på fri fod

Her til aften meddelte den tyske føderale anklagemyndighed, at den 23-årige, der i går blev anholdt kort efter angrebet i Berlin, igen er blevet løsladt og ikke længere anses som mistænkt. Det betyder, at en eller flere gerningsmænd er på fri fod.

Tysklands indenrigsminister, Thomas de Maizière, har i en ekstraudsendelse på tv-stationen ZDF tidligere på aftenen oplyst, at der ikke var børn blandt de 12 dræbte. Han siger også, at der dog kan være unge og udlændinge i blandt. Indtil videre er kun seks af de dræbte identificeret, hvilket skyldes, at det er meget kompliceret, oplyser ministeren.

Facebook
Twitter