Islamisk Stat tager skylden for bombeangreb i Ansbach

En 27-årig syrers bombeangreb var angreb fra IS, hævder organisationen.

Politiet har beslaglagt to mobiltelefoner, flere simkort og en bærbar computer og efterforsker nu, om bombemanden havde tilknytning til andre personer. (Foto: Karl-Josef Hildenbrand © Scanpix)

En time efter, at Bayerns indenrigsminister har kaldt et bombeangreb på en vinbar i byen Ansbach for islamisk terror, tager terrororganisationen Islamisk Stat skylden.

Det skriver nyhedsbureauet Amaq, der fungerer som Islamisk Stats talerør, ifølge Reuters.

Ifølge Amaq var angrebet fra 'en af Islamisk Stats soldater' et svar på de opfordringer, organisationen er kommet med, om at angribe de lande, der er en del af USA's koalition i Syrien og Irak.

En 27-årig syrer dræbte i aftes klokken 22 sig selv og sårede 15 andre, da han sprængte sig selv i luften på en vinbar i Ansbach, efter han blev nægtet adgang til en festival.

Politiet har idag fundet en videooptagelse på gerningsmandens mobiltelefon, hvor han sværger loyalitet overfor Islamisk Stats leder, Abu Bakr al-Baghdad. Ifølge politiet, der efterforsker gerningsmandens kommunikation, er der dog ikke fundet nogen direkte forbindelse til terrorgrupper.

Led af depressioner og krigsskader

Gerningsmanden, der stammer fra Aleppo ifølge politiet, har to gange forsøgt selvmord og havde derfor tilknytning til et psykiatrisk hospital, ifølge Bayerns indenrigsminister, Joachim Hermann. Blandt andet havde han tidligere overskåret sine håndled, ligesom han havde krigskader fra Syrien, ifølge forbundspolitiet.

Samtidig havde han haft flere depressioner.

https://twitter.com/reiterberlin/status/757586188052099072

Facebook
Twitter