Islamisk Stat tager skylden for Paris-terror

- Et velsignet angreb på korsfarernationen Frankrig, kalder Islamisk Stat angrebet.

Mere end 120 blev dræbt under angrebet i Paris. (Foto: PIERRE CONSTANT © Scanpix)

Islamisk Stat tager i en officiel erklæring skylden for de blodige angreb i Paris, skriver Reuters.

Det skete i en erklæring på fransk og arabisk, som blev offentliggjort på nettet.

- Otte brødre, der bar bombebælter og medbragte angrebsvåben, har udført et "velsignet angreb på korsfarernationen Frankrig", hedder det i erklæringen.

I erklæringen siges det videre, at angrebene i Paris skal vise Frankrig, at det vil være jihadisternes vigtigste mål, så længe den franske regering fortsætter sin politiske kurs i Syrien.

Kort forinden havde Frankrigs præsident, François Hollande, været ude at sige, at IS stod bag, og at der var tale om en krigshandling.

I Syrien siger præsident Bashar al-Assad, at Frankrig med sin politik selv er skyld i "spredningen af terrorisme".

- Terrorangrebene, som var rettet mod den franske hovedstad, Paris, kan ikke adskilles fra, hvad der er sket i den libanesiske hovedstad for nylig og fra, hvad der er sket i Syrien de sidste fem år inden for andre områder, påpeger han.

Frankrig sluttede sig i september til den amerikansk-ledede koalition af lande, som fra luften bomber IS i Syrien.

IS offentliggjorde tidligere lørdag en udateret video på internettet, som indeholdt flere trusler mod Frankrig og Vesten. Her opfordres muslimer, der ikke er i stand til at rejse til Syrien, til at føre hellig krig og gennemføre angreb i deres egne lande.

Mindst 128 har mistet livet i angrebet fredag aften. Mange er alvorligt sårede. Otte formodede gerningsmænd blev ligeledes dræbt.

/DR Nyheder/