Islamisk Stat tager skylden for terrorangreb i Nice

Terrorgruppe hævder, at det var en af deres "soldater", der kørte gennem menneskemængde på Frankrigs nationaldag.

84 personer har mistet livet, efter en 15 meter lang hvid lastbil kørte gennem en masse mennesker, der var samlet på havnepromenaden i Nice for at fejre den franske Nationaldag. (Foto: FRANCK FERNANDES © Scanpix)

Islamisk Stat hævder at stå bag det terrorangreb, der kostede 84 mennesker livet på Frankrigs nationaldag, da en lastbil kørte to kilometer gennem en menneskemængde i Nice.

- Den person, der udførte angrebet i Nice, Frankrig, og kørte folk over, var en af Islamisk Stats soldater, skriver gruppens eget nyhedsmedie, Amaq, ifølge AP og Reuters.

- Han udførte aktionen efter opfordringer om at ramme folk fra den koalition, der bekæmper Islamisk Stat, lyder det videre i meddelelsen.

Her nævner de ikke navnet på gerningsmanden, som politiet dog har identificeret som den 31-årige tuneser Mohamed Bouhlel.

Den franske premierminister Manuel Valls havde i forvejen givet udtryk for, at Mohamed Bouhlel havde forbindelse til en terrororganisation.

Men selvom Islamisk Stat tager skylden for angrebet, findes der ifølge AP endnu ikke beviser for, at det rent faktisk er gruppen, der står bag.

Fem personer anholdt

I alt er 202 personer blevet såret i angrebet, og 52 af dem svæver mellem liv og død. Flere personer savnes fortsat.

Det er stadig uklart, om gerningsmanden handlede alene, men fransk politi har anholdt i alt fem personer, der menes at have forbindelse til ham - tre af dem her til morgen.

I dag har Frankrig indledt tre dages officiel landesorg, og præsident François Hollande har indledt et ekstraordinært ministerråd om situationen.

Præsidenten har desuden forlænget den undtagelsestilstand, som Frankrig har befundet sig i siden terrorangrebet 13. november sidste år, med tre måneder.